Punios seniūnijoje po žiemos aktualiausi aplinkos tvarkymo darbai

Alytaus rajono savivaldybės vadovų virtualus pasitarimas su Punios seniūnu Gintautu Laukaičiu ir kitais seniūnijos įstaigų darbuotojais bei vadovais buvo paskutinis iš savivaldybės vadovų susitikimų ciklo, kurio metu rengtos sąšaukos su visų rajono seniūnijų atstovais. Jame daug kalbėta apie aplinkos tvarkymą. Seniūnas sako, kad aplinkos teršimas – labiausiai į akis krintantis šio pavasario bruožas.

Seniūnas G. Laukaitis kalbėjo ir apie pavasarinę kelių priežiūrą. Ne visus vieškelius jau galima lyginti greideriu, nes kaimo keliai, ypač vedantys per miškus, dar nepradžiūvę, šlapi. Savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė informavo, kad sudaryti kelių tvarkymo grafikai, jie nuolat aptariami ir, reikalui esant, koreguojami pagal oro sąlygas.  Pagrindinis kelias į Punią – visiškai naujas – jau įgauna galutinį vaizdą, ir gyventojai tikrai gali juo džiaugtis.

„Norime, kad darbai nesustotų, kad būtų įgyvendinami anksčiau pradėti projektai, o rajono gyventojai jaustų, jog jais yra rūpinamasi, kad net ir COVID-19 pandemijos sąlygomis savivaldybė vykdo savo funkcijas“,- kalbėdama su Punios atstovais, sakė mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė.

„Darbų po žiemos Punioje tikrai yra ir dėl kelių, ir dėl bet kur paliktų šiukšlių tvarkymo, bet džiugu matyti, kad seniūnijoje dirbama gerai“, – sakė pasitarime dalyvavęs Alytaus rajono savivaldybės tarybos narys Gintaras Chščenavičius.

Viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas džiaugėsi Punios ir Vaisodžių filialų bibliotekininkių darbu. Karantino metu jos nekontaktiniu būdu išduoda knygas,  veža ar neša jas skaitytojams, rengia virtualias parodas, pačios mokosi.

Punios seniūnijos gyventojai aktyviai skiepijasi, dalyvauja sveikatos tyrimų programose, lankosi pas gydytojus. Pirminės sveikatos priežiūros centras įsigijo mobiliąsias ambulatorijas, kuriose bus galima ne tik pasitikrinti sveikatą, gauti vaistų receptus, bet ir atlikti reikalingus tyrimus.

Kultūros darbuotojams džiaugsmo mažiau. Jie nerimauja dėl iš anksto planuotų renginių – gegužės pradžioje turėjusių įvykti Kaimo kapelų varžytuvių, Vaisodžių bendruomenės šventės, tradicinių Oninių – ar karantinas leis žmonėms susirinkti, ar tai bus saugu? Kol kas atsakymo į šį klausimą negali pateikti niekas, tad puniškiai, belaukdami koncertų, atnaujino Kultūros namų salę, perdažė jos grindis. Sako, žmonės labai pasiilgę renginių. Visoje Lietuvoje žinomos kaimo kapelos „Punelė“ vyrai naujausius kūrinius stengiasi sudėti į  kompaktinę plokštelę, kurios išleidimui ieškos finansavimo. 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą