Kviečiame teikti naujus pavadinimus J. Janonio ir V. Montvilos gatvėms

Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis gavo Visuomeninės tarybos prie Lietuvos Respublikos Seimo laisvės kovų komisijos raštą, kuriame informuojama apie šios komisijos posėdyje pririmta sprendimą kreiptis į visų rajonų savivaldybių merus su prašymu iki Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo išsiaiškinti visus okupacijos metais pastatytus sovietinės ideologijos paminklus ir juos pašalinti iš viešųjų erdvių.

Paminklų žuvusiems sovietinės armijos kariams užrašų lentelėse pašalinti žodžius, neatitinkančius istorinės tiesos, klaidinančius ir žeidžiančius visuomenę, arba pastatyti lenteles su paaiškinamuoju tekstu.

Šiame rašte taip pat atkreipiamas dėmesys, jog dar daugelyje Lietuvos miestų ir miestelių yra gatvių, pavadintų sovietinių aktyvistų, pokario metais aktyviai veikusių įtvirtinant vietinę okupacinę valdžią pavardėmis. Todėl Visuomeninė taryba prie Lietuvos Respublikos Seimo laisvės kovų komisijos prašo visų savivaldybių merus kuo skubiau imtis iniciatyvos ir tokius visuomenę piktinančius bei klaidinančius pavadinimus pakeisti.

Šį Visuomeninės tarybos prie Lietuvos Respublikos Seimo laisvės kovų komisijos raštą rajono savivaldybės meras buvo pavedęs nagrinėti rajono savivaldybės administracijos skyriams, kurių kompetencijoje yra šie klausimai. Meras taip pat buvo nurodęs teikti siūlymus, ką reikėtų keisti, tikslinti arba naikinti mūsų rajono savivaldybės teritorijoje. Vieni pirmųjų tokių pasiūlymų, gautų iš rajono savivaldybės administracijos darbuotojų, yra pakeisti Lazdijų miesto J. Janonio ir Veisiejų miesto V. Montvilos gatvių pavadinimus.

Todėl rajono savivaldybės meras Artūras Margelis kreipiasi į šių miestų, o ypač – į šių gatvių bendruomenes, prašydamas siūlyti naujus pavadinimus minėtoms gatvėms. Kadangi šie naujieji pavadinimai atsiras jau kitais metais, kurie bus šimtieji atkurtos Lietuvos istorijoje, tai būtų tikslinga šią datą įamžinti ir gatves pavadinti Lietuvos nepriklausomybės istorijai svarbių asmenybių ar įvykių vardais.

Rajono savivaldybė laukia rajono gyventojų pasiūlymų iki 2018 metų sausio 15 dienos el. paštu info@lazdijai.lt arba užeiti į savivaldybės administracijos vieno langelio kabinetą, seniūnijas ir išdėstyti savo pasiūlymus raštu.

 

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą