Simne atnaujina vandenvietė

Baigtas metus laiko trukęs Simno vandenvietės vandens gerinimo įrenginių atnaujinimas. Šiuo metu vyksta jų paleidimo–derinimo ir aplinkos tvarkymo darbai. 

Iš Simno  vandenvietės vanduo centralizuotai tiekiamas 688 namų ūkiams – Simno miesto ir Kaimynų kaimo gyventojams.

SĮ „Simno komunalininkas“ direktoriaus  pavaduotojas Ernestas Šimanskas sako, kad atsisakyta vandens bokšto, jį pakeitė du nauji vandens rezervuarai, taip pat atnaujintas vandenvietės vandentiekio tinklas, kurio bendras ilgis yra 263 m.

Per parą iš Simno vandenvietės sunaudojama apie 100 kubų vandens, o nauji rezervuarai daug didesni – 208 kubų, todėl gyventojai vandens svyravimų nepajus.

„Vandenvietėje įrengta duomenų perdavimo sistema, kurios pagalba iš dispečerinės galima valdyti įrengimus, matyti jų darbą“, – apie atnaujintą vandenvietę kalbėjo E. Šimanskas.

Įrengtas papildomas padidinto našumo siurblys, kuris užtikrins tolygų vandens tiekimą gaisriniams hidrantams.

SĮ „Simno komunalininkas“ prižiūri 35 rajono vandenvietes.  Kasmet dalis jų atnaujinamos. 

Praėjusiais metais vandens gerinimo įrenginiai atnaujinti Santaikoje ir Junčionyse, Miroslave vykdyta geriamo vandens tiekimo tinklų plėtra Parko ir Bažnyčios gatvėse.

Kol kas liko neatnaujinta  tik Kedonių vandenvietė. Pagal galimybes ją taip pat planuojama tvarkyti. 

Screenshot 58

 Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

  • Gyventoja
    prieš 24 minučių
    O kada planuojama atnaujinti Aloves seniunijoje vandens trasas? Siuliniai kuriuose galima butu uzsisukti vandeni keliems gyventojams yra uzgriuve atsitikus avarijai uzsukama pusei kaimo tame tarpe ir vaiku darzeliui.

Parašykite komentarą