Nelegalūs migrantai Alytuje dar pabus

"Nelegalūs migrantai Alytuje, panašu, dar pabus", - savo ir savivaldybės administracijos facebook paskyrose rašo mero pavaduotoja J. Šukevičienė.
"Nors izoliacija jiems baigiasi liepos 27 dieną, kol kas perkėlimui nėra nei vietos, nei galimybių. Lietuvoje iki šiandien jau sulaikyta daugiau nei 2000 nelegalių migrantų, o nacionaliniu mastu vis dar sprendžiamas jų apgyvendinimo klausimas. Kaip ir eilė kitų, buitinių klausimų, kurie vis dar yra ir mūsų miesto savivaldybės galvos skausmas. Tik terminų šiame poste nebus (kaip sakoma, antraštė dėmesiui atkreipti!) – niekas negali jų tiksliai nurodyti, nors vyksta reguliarūs pasitarimai su visais įmanomais atsakingais pareigūnais.
Po paskutinio testavimo nenustatyta naujų Covid atvejų, vadinasi, galime jaustis saugesni – bent jau Covid grėsmės kol kas mums tikrai nekyla. Kad tas saugumo jausmas būtų dar didesnis, šiandien vyko migrantų skiepijimas. Savanoriškas. Iš viso paskiepyti 55 migrantai (iš 67 galėjusių skiepytis). Labai geras procentas.
Iš kitų savivaldybių pasigirsta žinių apie neramumus, kylančias įtampas. Pas mus kol kas viskas ramu, apsauga užtikrinama visą parą. Pasak Raudonojo Kryžiaus atstovų, teikiančių pagalbą visame Dzūkijos regione, Alytuje esančių nelegalių migrantų jaunas amžius indikuoja mažiau ligų, o buvimas iš vieno žemyno (visi iš Afrikos valstybių, nėra Irako ir pan.) galimai leidžia išvengti kultūrinių ir religinių skirtumų (pastebėta, kad afrikiečiai ir irakiečiai sutaria prasčiau).
Sulaukiame vis daugiau nacionalinio ir tarptautinio dėmesio – juk kalbama apie nacionalinį saugumą ir žmogaus teises, o šios temos – itin aktualios ir jautrios. Mūsų mieste lankosi LR Seimo nariai, Lietuvos ir užsienio žurnalistai, žmogaus teisių organizacijų atstovai. Kol kas visi lieka nustebinti kaip mums sekasi tvarkytis su šia neeline situacija, nes nelabai įsivaizduoja ką tenka nuveikti. Aišku iššūkių yra. Tik jau išmokstame su jais dorotis – patys per save, bandydami, ieškodami geriausio varianto"...

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą