Trims jauniesiems menininkams - Alytaus miesto savivaldybės stipendijos

Praėjusių metų pabaigoje Alytaus miesto savivaldybė, siekdama paskatinti jaunųjų Alytaus miesto menininkų kūrybingumą ir novatoriškumą, paskelbė stipendijų skyrimo jauniesiems menininkams atrankos konkursą.

„Idėja skirti jauniesiems menininkams stipendijas sklandė gal 2 –3 metus, kol praėjusiais metais Alytaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu buvo patvirtinta stipendijų skyrimo jauniesiems menininkams tvarka," – pasakoja Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Valė Gibienė. „Šios stipendijos jauniesiems menininkams yra ir paskatinimas, ir pagalba, ir indėlis į mūsų miesto jaunus žmones, kurie savo darbais prisidės prie mūsų miesto ateities, estetinio vaizdo kūrimo ir gražinimo," – priduria ji.

Gauti jaunųjų menininkų stipendiją norą pareiškė 8 kandidatai, tačiau Alytaus miesto savivaldybės mero potvarkiu sudarytai komisijai įvertinus jų kūrybines programas, buvo išrinkti trys jaunieji menininkai, kuriems 12 mėnesių bus skiriama 200 Eur stipendija. Ji atiteko Matui Janušoniui, pristačiusiam kūrybinę programa „Skulptūrų ir instaliacijų paroda", kūrybinę programą „Eksperimentinio garso meno architektūra Alytuje" parengusiai Guodai Diržytei ir kūrybinės programos „Skulptūrų objektų ciklas „Ideamorfai" autoriui Mantui Kazakevičiui.

Į stipendijas konkurso būdu galėjo pretenduoti jaunieji menininkai, gyvenantys, dirbantys ar besimokantys Alytaus mieste. Išimtinais atvejais Alytaus miesto savivaldybės stipendijų skyrimo jauniesiems menininkams atrankos konkurso komisija gali siūlyti skirti alytiškiui, bet ne Alytuje gyvenančiam ir vertingą kūrybinę programą Alytaus mieste įgyvendinsiančiam, jaunajam menininkui.

Alytaus miesto saavivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą