Šventiniuose Suvalkų renginiuose dalyvavo Alytaus miesto savivaldybės delegacija

Šį savaitgalį Suvalkai (Lenkija) šventė miesto gimtadienį. Šventiniuose šio Alytaus miesto partnerio renginiuose dalyvavo Alytaus miesto savivaldybės delegacija – meras Nerijus Cesiulis, mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė ir administracijos direktorė Ona Balevičiūtė.

Miesto dienų metu minima ir dar viena graži Alytaus ir Suvalkų miestus siejanti sukaktis – abiejų miestų bendradarbiavimo 25-metis.

„Sutvarkyti miestų parkai, aikštės ir skverai, apšiltinti švietimo įstaigų pastatai, modernizuota pramoninių zonų infrastruktūra, lopšeliuose-darželiuose įrengtos vaikų žaidimų aikštelės, surengta dešimtys dailininkų ar fotografų parodų, meno kolektyvų pasirodymų, sportinių varžybų, šimtai įvairių susitikimų – visa tai dvidešimt penkerius metus trunkančio mūsų miestų bendradarbiavimo rezultatai, kurie džiugina mūsų miestų gyventojus. Rezultatai, kuriuos rodome ir apie kuriuos su džiaugsmu pasakojame į mūsų miestus atvykstantiems šalies ir užsienio svečiams. Ne mažiau nei atnaujinta miestų infrastruktūra džiugina žmonių draugystė – dailininkų, muzikantų, fotografų, muziejų, švietimo darbuotojų, sportininkų, ar iš lūpų į lūpas sklindanti žinia apie visai netoli Alytaus esantį patikimą miestą partnerį – Suvalkus. Džiaugiuosi gražia jau daugiau nei du dešimtmečius trunkančia mūsų miestų draugyste. Dėkoju visiems, prisidėjusiems prie sėkmingo bendrų projektų įgyvendinimo, kultūros ar sporto renginių organizavimo ir linkiu, kad Alytaus ir Suvalkų miestų draugystė truktų dar ilgus metus, o jos rezultatai džiugintų ne vieną mūsų miestų gyventojų kartą. Sėkmingo, produktyvaus bendradarbiavimo ir svarbiausia – nepamirškite, kad visuomet esate laukiami Alytuje“, – sveikindamas gražios sukakties proga Suvalkų miesto savivaldybės vadovus sakė Alytaus miesto savivaldybės meras N. Cesiulis.

Šventiniuose Suvalkų miesto dienų renginiuose be Alytaus miesto delegacijos viešėjo svečiai iš Latvijos, Estijos, Vokietijos, Prancūzijos ir Ukrainos.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą