Tradicinė šeimų šventė Žagarių bendruomenėje

Šių metų rugpjūčio 13 dieną Žagarių bendruomenė vėl sukvietė į šeimų šventę „Mes viena šeima – viena širdis“. Taip siekiama paskatinti šeimas kartu leisti laisvalaikį ir sustiprinti tarpusavio ryšį, dalytis džiaugsmais ir lūkesčiais, pabrėžiant šeimos svarbą ir vertę. Žagarių bendruomenė džiaugiasi, kad šventės dalyviai suteikė galimybę vienas kitam padovanoti tai, kas brangiausia – savo laiką ir dėmesį.

Šventėje dalyvavo seimo nariai Laurynas Kasčiūnas, Andrius Kupčinskas, Andrius Palionis, Alytaus rajono savivaldybės mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė, ne tik aplinkinių kaimų, miestelių gyventojai, bet ir svečiai iš kitų miestų.

Laurynas Kasčiūnas teigė, kad ši šventė yra įkvepianti, šauni ir jauki, nes iš gimtojo krašto išvykę jaunosios kartos atstovai, turi galimybę vėl į jį sugrįžti ir pabūti su savo šeima, nes ji yra visa ko pagrindas.

Andrius Palionis bendruomenės nariams Linai Vaitkevičienei, Albinui Gočeldai, Vytautui Gudaičiui, Edvardui Račkiui skyrė padėkas už nuolatinę pagalbą ir prisidėjimą prie bendruomenės švenčių, renginių bei kasdieninių darbų, kurie yra galimybių vartai, stiprinantys tautos šaknis ir išlikimą, linkėjo gražių, kūrybingų idėjų gimtojo krašto klestėjimui, meilės ir įkvėpimo darbams.

Šventės metu buvo įteiktos penkios nominacijos: „Už gausią šeimą“, pelnė – Eugenija ir Vytautas Luižiai, „Bendruomenės ūkininkas“, pelnė – Šarūnas Bernatavičius, „Bendruomenės naujakuriai“, pelnė – Ramunė ir Donatas Saveikiai, „Gerumo siela“, pelnė – Albinas Gočelda, „Bendruomenės šviesuolė“, pelnė – Izolina Jaruševičienė.

Žagarių bendruomenė kaip ir kievienais metais, taip ir šiais metais šventės dalyvius vaišino savo kepamais žagarėliais ir gaminama namine gira. Šventės metu amatininkai, ūkininkai, verslinkai vykdė pagamintų produktų prekybą, vyko dvi edukacinės programos: vainikų pynimo ir dzūkiškos bandos kepimo.

Vaikai turėjo galimybę nusipiešti mylimą herojų su animatoriumi, linksmai laiką leido šokinėdami ant didelių pripučiamų batutų, visų šventės dalyvių laukė staigmena – putų šou. Šventės metu skambėjo atlikėjų Laisvos ir Tonio, grupės „Bent“, Alytaus r. Krokialaukio skyriaus vokalinės grupės „Ambicija“ dainos.

Šventę dalinai finansavo Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija ir Alytaus rajono savivaldybė. Nuoširdų AČIŪ tariame rėmėjams: UAB „Medinukai“, UAB „Galberna“, Algio Montvilos individualiai įmonei, Vilmai ir Arūnui Vaidogams, Ernestai ir Ryčiui Gudaičiams, Sigitui Cibulskui, UAB „Dvaro grūdai“ (už padovanotą Laisvos koncertą), Punios seniūnui Gintautui Laukaičiui (už šventinį fejerverką).

Arsa.lt, Žagarių bendruomenės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą