Meras A. Vrubliauskas pasveikino partnerius Ukrainos Nepriklausomybės dienos proga

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas vaizdo žinute anglų ir rusų kalbomis pasveikino savivaldybės partnerius – Ukrainos Irpinės rajono vadovus ir visus žmones su Nepriklausomybės diena.

„Lietuva sveikina Jus ir visus gyventojus šia ypatinga – Ukrainos Nepriklausomybės dienos proga. Alytaus rajonas jums linki taikos, džiaugsmo ir laimės. Siunčiame jums daug meilės“,– vaizdo sveikinime sako Alytaus rajono savivaldybės vadovas.

Alytaus rajono savivaldybė su Ukrainos Kijevo apskrities Irpinės rajonu bendradarbiauja nuo 2009 m. Prieš 12 metų pasirašytas susitarimas dėl bendradarbiavimo kultūros, švietimo, turizmo, ekonomikos, socialinės ir sveikatos srityse.

Šį mėnesį Alytaus rajono savivaldybės taryba pritarė ir bendradarbiavimo sutarties pasirašymui su Ukrainos Čerkasų srities Umanės rajono taryba. Savivaldybės partnerės sieks vystyti ilgalaikį ir naudingą abiem šalims bendradarbiavimą ekonomikos, kultūros, švietimo, sporto, turizmo, aplinkos apsaugos, socialinėje ir sveikatos srityse.

Planuojama sukurti palankias sąlygas Umanės ir Alytaus rajonų įmonių ir organizacijų tarpusavio verslo bei kitos ūkinės veiklos plėtrai, investicijoms į bendrus, turinčius tarpusavio naudos, projektus. Taip pat plėstųsi bendradarbiavimas su pačia šalimi, užmezgant ir plečiant ilgalaikius tarp įvairių Umanės ir Alytaus rajonų organizacijų.

Šiuo metu Alytaus rajono savivaldybė bendradarbiauja su 15 užsienio savivaldybių iš Lenkijos, Latvijos, Baltarusijos, Ukrainos, Kosovo, Sakartvelo.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą