Šimtąjį jubiliejų Alytaus rajono gyventoja sutiko vaikų apsuptyje

Alytaus rajono šimtamečių gretas papildė dar viena gyventoja. Šį garbingą jubiliejų šiandien, rugsėjo 8-ąją, švenčia Krokialaukio seniūnijos Varnagirių kaimo gyventoja Monika Aliulienė.

Alytaus rajono savivaldybės mero Algirdo Vrubliausko sveikinimus ir linkėjimus jubiliatei perdavė ir ypatingo gimtadienio proga pasveikino mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė, Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Burlinskienė, Krokialaukio seniūnė Gintarė Navickienė, socialinio darbo organizatorė Rasa Venčkauskienė. Jubiliatei įteikta dovanų gėlių puokštė ir čekis – 100 eurų.

M. Aliulienė šimtąjį gimtadienį švenčia dukrų Onos ir Aldonos, sūnų Antano ir Laimučio apsuptyje savo namuose. Iš viso moteris su vyru užaugino 6 vaikus, turi 6 vaikaičius ir 7 provaikaičius.

Senolė gyvena su dukra Ona, netoliese – sūnaus Laimio namai. Visi vaikai rūpestingi mamai, kurios sveikata pablogėjo prieš kelis metus. Iki tol moteris turėjo nedidelį ūkį, keletą gyvulių.

Kaip pasakojo vaikai, mama juos augindama dirbo kolūkyje nuo ryto iki vakaro, laisvalaikiu mėgo dainuoti, patiko puoštis, bendrauti su žmonėmis.

Vicemerė D. Kitavičienė padėkojo šeimai už rūpestį senole, pasidžiaugė jos ilgaamžiškumu, palinkėjo sveikatos, stiprybės.

M. Aliulienė yra jau septintoji šiemet 100-ąjį jubiliejų švenčianti Alytaus rajono gyventoja ir antroji Krokialaukio seniūnijoje.

Alytaus rajone gyvena net 11 šimtamečių – 10 moterų ir 1 vyras. Vyriausia senolė iš Butrimonių seniūnijos jau skaičiuoja 106 metus. Daugiausia šimtamečių yra Miroslavo seniūnijoje – čia jų trys, kiti gyvena Alovės, Nemunaičio, Daugų, Krokialaukio, Punios seniūnijose.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą