Jaunimo parkas – jaunimui!

Dauguma alytiškių pamena Jaunimo parke įkurtus atrakcionus: įvairių tipų sūpynes, kalnelius, elektrines mašinas, „velnio ratą" ir kita. Jaunimo parkas vėl atgimsta! Šiandien savivaldybėje vyko susitikimas su įvairių sričių jaunimo ir verslo atstovais. Jame dalintasi mintimis, kaip Jaunimo parką paversti dar aktyvesne pramogų ir laisvalaikio vieta.

Šiemet miesto savivaldybės tarybos prašoma pritarimo skirti lėšas BMX dviračių entuziastų „pump track" trasai ir parkūro kliūčių ruožui įrengti. Planuojama įrengti ir Lietuvoje analogų neturinčius lauko treniruoklius su išskirtiniu dizainu, taip pat vandens kolonėlę, kad ja galėtų naudotis pasivaikščioti mėgstantys gyventojai, miesto svečiai ir čia aktyviai laiką leidžiantis jaunimas. Alytuje jau yra įrengtos kelios geriamojo vandens kolonėlės, jose vanduo yra nemokamas. Sutvarkius infrastruktūrą, pramogautojai pagaliau turėtų ir tualetą, atsiras galimybė atidaryti maitinimo įmonę.

Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojas Tautvydas Tamulevičius džiaugėsi, kad Alytaus jaunimo parkas iš tikrųjų tampa jaunimo aktyvaus laisvalaikio vieta. „Tačiau planuoti ir skirti lėšas yra viena, o kita – jas panaudoti taip, kad įrenginiai tikrai būtų tinkami, reikalingi ir savi tiems, kam jie skirti. To be jaunimo dalyvavimo padaryti negalėsime", – teigė vicemeras.

Į susitikimą atvykę jaunimo atstovai išsakė savo pastebėjimus, pateikė vertingų minčių, kaip jaunimo erdvės taptų visiems priimtinos bei saugios. Taip pat siūlyta išvystyti parko infrastruktūrą taip, kad būtų ne tik pramogų zonos, bet šalia atsirastų ir poilsio zonos. Apsvarstyta, kad prieš rengiant pramogų zonas, būtų organizuojami susitikimai su jaunimo atstovais, kad šios erdvės būtų įrengtos pagal jaunimo poreikius.

Ar šie gražūs planai taps realybe, paaiškės artimiausiame tarybos posėdyje.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą