Rajone perdažytos pėsčiųjų perėjos užtikrins eismo dalyvių saugumą

Lazdijų rajono savivaldybė investuoja lėšas į eismo saugumą. Net rudenį rajono miestų ir miestelių vietinės reikšmės keliuose bei gatvėse verda darbai. Rugsėjo mėnesį vyko vietinės reikšmės kelių (gatvių) su asfalto danga horizontalus ženklinimas – dėl intensyvaus eismo srautų nusitrynus dažams, perdažytos pėsčiųjų perėjos Lazdijų ir Veisiejų miestuose, Seirijų miestelyje. Rajone pėsčiųjų perėjų ženklinimo atnaujinimo darbus jau ne pirmus metus vykdo įmonės UAB „Baltuvos projektai“ darbuotojai. Stengiamasi neapsunkinti automobilių eismo: iš pradžių nudažoma tik viena kelio pusė, o šiai išdžiūvus – dažoma kita. Taip organizuojant darbus, eismas būna draudžiamas viena kelio puse iki valandos laiko, automobiliams tenka važiuoti viena eismo juosta.

Šiemet perdažyta 21 perėja, iš jų 8 iškilios, kurios kartu atlieka ir greičio mažinimo kalnelių funkciją. Taip pat atnaujintos krypties rodyklės bei kitas horizontalus ženklinimas.

Tam tikslui panaudota 4945,26 Eur. Iš jų 3000 Eur skirta iš Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų, o 1945,26  Eur – rajono savivaldybės biudžeto lėšos.

Rajono savivaldybė kiekvienais metais iš savo biudžeto ir Kelių priežiūros plėtros programos skiria lėšų pėsčiųjų perėjų ženklinimo atnaujinimo darbams, greičio mažinimo kalnelių įrengimui, sferinių veidrodžių  riboto matomumo vietose pastatymui bei kitiems darbams.

,,Iki šių metų pabaigos dar bus atliekami kelio ženklų įrengimo darbai. Tikimės, kad visos šios priemonės užtikrins eismo dalyvių saugumą. Ryškesnės, geriau matomos pėsčiųjų perėjos, ypač tamsiu paros metu atkreipia vairuotojų dėmesį, padeda išvengti nelaimių“, – akcentavo rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Saulius Petrauskas.

Lazdijai.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą