Informacija individualių namų savininkams dėl galimybės 2022-2023 m. sutvarkyti asbesto atliekas nemokamai

Druskininkų savivaldybės administracija Aplinkos projektų valdymo agentūrai planuoja teikti paraišką dėl asbesto turinčių gaminių atliekų surinkimo iš namų ūkių, transportavimo ir saugaus šalinimo.

Siekiant išsiaiškinti faktinį tvarkytiną asbesto turinčių gaminių atliekų kiekį, kviečiame individualių namų savininkus, planuojančius 2022-2023 m. keisti šiferio (asbesto) stogus arba jau pasikeitusius ir sukaupusius asbesto turinčių gaminių atliekų, užsiregistruoti savivaldybėje arba seniūnijose (el. p. laima.bucionyte@druskininkai.lt arba alvydas.varanis@druskininkai.lt, Viečiūnų sen., bei antanas.k@druskininkai.lt, Leipalingio sen.) iki šių metų lapkričio 4 d.

Registruojantis būtina nurodyti individualaus pastato savininką (-us) ar valdytoją, adresą, telefono numerį ir faktiškai sukauptą/planuojamą asbesto turinčių gaminių atliekų kiekį.

Pateikti asmens duomenys bus naudojami informacijai apie saugų asbesto turinčių gaminių šalinimo poreikį gauti. Gavus finansavimą, bus kreipiamasi nurodytais kontaktais dėl asbesto atliekų saugaus pašalinimo galimybės.

Atkreipiame dėmesį, kad 1976m. asbestas įrašytas į Tarptautinio vėžio tyrimo centro kancerogeninių veiksnių sąrašą kaip kenksminga, vėžį sukelianti medžiaga, todėl būtina užtikrinti saugų šios medžiagos šalinimą iš aplinkos.

Druskininku savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą