Informacija dėl nepaprastosios padėties paskelbimo: Druskininkų gyvenimas nesustos

Screenshot 99

LR  Seimas, atsižvelgdamas į valstybėje dėl masinio užsieniečių antplūdžio susidariusią kritinę situaciją nusprendė nuo lapkričio 10 d. vienam mėnesiui įvesti nepaprastąją padėtį pasienio ruože prie Lietuvos Respublikos valstybės sienos su Baltarusijos Respublika ir 5 kilometrų į valstybės gilumą nuo jo, taip pat užsieniečių apgyvendinimo vietose ir 200 metrų aplink šias vietas.

Vakar Druskininkų savivaldybės meras R. Malinauskas dalyvavo nuotoliniame pasitarime su Vidaus reikalų ministerijos vadovybe.

Vidaus reikalų ministerija patikino: dėl nepaprastosios padėties įvedimo Druskininkų gyvenimas nesustos.

VRM ministrė A. Bilotaitė ir viceministras V. Dmitrijevas akcentavo, kad ribojimai ir draudimai galios tik pasienio ruože.

Miestas gyvens savo įprastą gyvenimą - jokių pasikeitimų ar draudimų atvykti nėra, leidimų sistema nereikalinga.

Gali būti, kad pareigūnai dažniau atliks patikrinimus, tačiau žmonėms tai neturėtų sukelti nepatogumų, tiesiog būtinai su savimi reikia turėti asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus.

Dalis Druskininkų savivaldybės gyvenviečių – Latežeris, Švendubrė, Gerdašiai, dalis Lipliūnų ir kt. – patenka į 5 km. nepaprastosios padėties pasienio ruožą. Tačiau žmonėms, gyvenantiems, turintiems nekilnojamą turtą šioje zonoje bei turintiems tai patvirtinančius dokumentus nepaprastosios padėties draudimai nebus netaikomi.

Nepaprastosios padėties metu bus taikomos šios nepaprastosios priemonės: valstybės rezervo naudojimas, valstybės sienos apsaugos stiprinimas, leidimo neturinčių transporto priemonių judėjimo uždraudimas pasienio ruožo teritorijoje (išskyrus specialios paskirties transporto priemones bei tarptautinį krovinių pervežimą vykdančias transporto priemones), draudimas atvykti į pasienio ruožo teritoriją (negaliotų gyvenantiems, turintiems nekilnojamąjį turtą šioje teritorijoje asmenims), draudimas pakeisti nuolatinę gyvenamąją vietą nepaprastosios padėties laikotarpiu, susirinkimų draudimas, transporto priemonių ir asmenų bei jų bagažo tikrinimas.

 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą