Plikledis pavojingas, savivaldybė skuba padėti žmonėms

Alytaus rajono savivaldybės vadovai šią savaitę į darbų sąrašo pirmąją vietą kelia apledėjusių kelių barstymo klausimus. Savivaldybės rūpestis – daugiau kaip 1500 kilometrų vietinės reikšmės kelių, taip pat plikledžiu pasidengusios miestelių, kaimų gatvės, pavojingos įkalnės, nuokalnės. Vadovai patys apžiūri kai kuriuos kelio ruožus, tariasi su seniūnais, bendruomenių vadovais, gyventojais.

Subjurus orams savivaldybę pasiekia ir gyventojų skundai dėl Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos žinyboje esančių valstybinės reikšmės kelių. Juos prižiūri AB „Kelių priežiūra“, kuri yra nepavaldi savivaldybei.

Valstybiniai keliai skirstomi į magistralinius, krašto ir rajoninius. Automobilių eismo intensyvumas jais yra skirtingas, jų priežiūros tvarką nustato Kelių direkcija. Kadangi visų kelių vienu metu pabarstyti smėlio ir druskos mišiniu nėra galimybių, darbai skirstomi į priežiūros lygius pagal kelių svarbą. Pirmiausia yra valomi ir (arba) barstomi didžiausio eismo intensyvumo keliai.

„Mes rūpinamės vietinės reikšmės keliais, bet negalime nereaguoti į gyventojų skundus dėl valstybinės reikšmės kategorijai priskirtų rajoninių ar krašto kelių, todėl mūsų specialistai, seniūnai nuolatos palaiko ryšį su AB „Kelių priežiūra“, kreipiamės į šią įmonę raštais, skambučiais, laiškais. Pavyzdžiui, antradienio vakarą ekstremali situacija buvo susidariusi dėl nebarstyto Raižių kelio, kitų ruožų. Siekiame, kad visi keliai būtų prižiūrimi kuo greičiau ir kokybiškiau, nes jais važiuoja mūsų rajono gyventojai. Žmonių saugumas mums svarbus visuose keliuose“, – sako Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.

Pasitarime su seniūnais bei savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio ir architektūros skyriaus vedėju Algirdu Latviu aptartas papildomų vietinės reikšmės kelių bei gatvių barstymo poreikis, nurodyta visur atvežti daugiau smėlio – druskos mišinio, kad gyventojai ir patys galėtų pabarstyti slidžiausias atkarpas. Seniūnai pastebėjo, jog neretai tinkamai pabarstyti gatves trukdo jose palikti gyventojų automobiliai.

Po lijundros labai apledėję žvyrkeliai, jie nebarstomi. Važiuojantys jais turi būti ypač atsargūs.

Sudaryta paslaugų teikimo sutartis su UAB „Gilmera“ ir UAB „Ordo“, jų veiklą nuolat kontroliuoja savivaldybės vadovai, administracijos darbuotojai.

Administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė sako, kad pasiteisino savivaldybės nupirkti keturračiai. Jų pagalba valomos, barstomos žvyru Daugų, Simno ir Butrimonių aikštės, šaligatviai, kitos erdvės. Iki metų pabaigos seniūnijos gaus tris traktorius, kurie irgi bus naudojami kelių priežiūros darbams.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą