Punios piliakalnio tvarkybos darbuose pastebėta trūkumų

Alytaus rajono savivaldybės mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė, administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė, Punios seniūnas Gintautas Laukaitis kartu su su Kultūros paveldo departamento prie Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos Alytaus ir Marijampolės teritorinio skyriaus vedėju Aliumi Baranausku ir specialistais dalyvavo Punios piliakalnio tvarkymo darbų pristatyme.

Projektą įgyvendina Nemuno kilpų regioninio parko direkcija, finansuoja Europos Sąjunga. Alytaus rajono savivaldybė yra projekto partnerė, skyrė 75 tūkst. Eur. Visų darbų vertė 339 450,00 Eur.

„Smagu matyti, kad piliakalnis ir jo aplinka pagaliau keičiasi, kad randasi daugiau galimybių pasigrožėti nuo piliakalnio atsiveriančiais Nemuno vingiais ir Punios šilo vaizdais.

Beje, įrengtais terasiniais laiptais apačioje galima apeiti aplink visą piliakalnį, o papėdėje atsiveria dar viena akims paganyti vieta – Nečiuikų šaltinis.

Punios piliakalnio projektas yra tik dalis dar didesnio ir gyventojams bei lankytojams patrauklesnio plano. Artimiausioje ateityje savivaldybė ketina įsigyti laivą-keltą ir nauju, gražiu keliu per miestelį, per piliakalnį sujungti Punią su kitoje Nemuno upės pusėje esančiu Punios“, – sakė mero pavaduotoja D. Kitavičienė.

Administracijos direktorė G. Jociunskiatė pabrėžė, kad piliakalnį, kaip savivaldybės prižiūrimą objektą, savivaldybė perims tik projekto vykdytojams pašalinus tvarkybos trūkumus.

Iki perėmimo piliakalnio priežiūrą vykdys Nemuno kilpų regioninio parko direkcija.

Tvarkant Punios piliakalnį ir pritaikant jį lankymui buvo atnaujinti ir pratęsti akmenų grindinio takai, įrengti nauji suolai, informaciniai stendai, lankytojų skaičiuotuvas, dviračių stovai, apsauginės tvorelės, nauji laiptai, apžvalgos-poilsio aikštelės.

Sutvarkyta teritorija prie Nečiuikų šaltinio, įrengtas priėjimo takas prie vandens. Takas įrengtas ir palei Punelės upelį.

Tvarkomuosiuose paveldosaugos darbuose numatyta pristabdyti paviršinę eroziją.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą