Alytaus rajono savivaldybėje – apie žemės ūkio veiklos pokyčius, ūkininkų ir medžiotojų santykius, finansinę paramą

Kas gali ardyti melioracijos griovyje sukrautą bebro lizdą? Kaip atbaidyti stirnų ir elnių kaimenes nuo rapsų pasėlių? Kaip apsaugoti ūkininkų laukus ne tik nuo laukinių žvėrių daromos žalos, kaip gausinti derlių?

 Šie ir kiti klausimai Alytaus rajono savivaldybės mero Algirdo Vrubliausko iniciatyva šiandien buvo aptarti bendrame administracijos specialistų, seniūnų, rajono ūkininkų ir medžiotojų būrelių atstovų pasitarime.

„Daug problemų, konfliktinių situacijų kyla tarp ūkininkų, žemės bei miškų savininkų ir medžiotojų, todėl nusprendžiau sukviesti visų suinteresuotų šalių atstovus bendram pokalbiui. Džiaugiuosi, kad susitikimas buvo visapusiškai naudingas, žmonės susipažino, išgirdo vertingų patarimų, galėjo pabendrauti betarpiškai“,- sakė meras A. Vrubliauskas.

Alytaus medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininkas Vytautas Kucevičius pastebėjo, kad ūkininkai ir medžiotojai dažnai nesusikalba, nes vieni kitų tiesiog nepažįsta, todėl šis savivaldybės renginys yra ypač aktualus. V. Kucevičius kvietė ūkininkus, žemių savininkus dažniau konsultuotis su medžiotojais, bendrai teikti paraiškas dėl finansinės paramos, kurią gali skirti savivaldybė.

Savivaldybės vadovai pažadėjo ūkininkams, žemės ir miškų plotų naudotojams, kad pagal pateiktas paraiškas skirs Aplinkos apsaugos rėmimo programos lėšų tiek prevencinėms laukinių žvėrių atbaidymo priemonėms įgyvendinti, tiek šių žvėrių padarytai žalai kompensuoti, taip pat - melioracijos įrenginiams atnaujinti bei prižiūrėti.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą