Konteineriuose prie kapinių randama net automobilių dalių

 

Alytaus rajono seniūnai pastebi, kad gyventojai pažeidžia atliekų tvarkymo taisykles, į konteinerius pilama statybinės, buitinės ir kitos netinkamos atliekos.

„Atsiranda neatsakingų žmonių, kurie į konteinerius prie kapinių supila buitines ir statybines šiukšles, plastikinių automobilių dalių liekanas“, – sako Miroslavo seniūnas Vytautas Sinkevičius, pastabėjęs, kad prie Gudiniškių kaimo kapinių esančiuose konteineriuose dažnai supilamos netinkamos atliekos.

Pasak jo, randama gipso kartono plokščių, supjaustytų automobilių dalių, sauskelnių. „Tokios atliekos tikrai ne iš kapinių. Galbūt vieša informacija padės išsiaiškinti, kas taip daro“, – vylėsi V. Sinkevičius.

Savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio skyriaus specialistai primena, kad kapinėse susidariusios žaliosios ir komunalinės atliekos turi būti rūšiuojamos. Taip pat prie konteinerių draudžiama pilti atliekas, kurioms šie konteineriai nėra skirti. Kapinių lankytojai privalo laikytis naudojimosi konteineriais instrukcijų.

„Visi atliekų turėtojai – individualių namų valdų, daugiabučių namų butų, sodų ir garažų valdų savininkai, įmonės, įstaigos, organizacijos ir būstą administruojančios įmonės – privalo vadovautis Lietuvos Respublikos atliekų tvarkymo įstatymu ir Alytaus rajono savivaldybės tarybos patvirtintomis Atliekų tvarkymo taisyklėmis“, – sakė savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio skyriaus vedėjas Mantas Ludavičius.

Atliekų tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 140 eurų, o administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą nuo 140 iki 600 eurų.

Alytaus rajono savivaldybė teritorijose, kuriose pastebimi dažni viešosios tvarkos pažeidimai, taip pat ir aplinkos teršimas, komunalinių atliekų tvarkymo pažeidimai, papildomai stato stebėjimo kameras viešosios tvarkos pažeidėjams užfiksuoti.


Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą