Liepą Alytaus rajone švenčiame vasarą, švenčiame gyvenimą

Alytaus rajono žmonės vasarą ne tik daug dirba, bet ir naudojasi karantino atšaukimu – džiaugiasi gyvenimu iš visos širdies. Kiekvieną vasaros savaitgalį rajone vyksta po kelias tradicines bendruomenių šventes, kurias dosniai remia savivaldybė. Kultūros centras žada organizuoti dar net 7 renginius.

Jau įvyko Žagarių kaimo (Punios seniūnija) tradicinė bendruomenės šventė „Daryti kažką gero ne tik sau, bet ir kitiems“. Luksnėnų ir Venciūnų kaimų bendruomenės organizavo sporto šventes. Dauguose iškilmingai nuskambėjo Valstybės dienos minėjimas, o liepos 6-ąją ant piliakalnių ir kitose seniūnijų vietose buvo giedamas Lietuvos himnas, po to žmonės linksminosi, klausėsi koncertų, patys šoko ir dainavo.

Šį šeštadienį, liepos 9 d., 19.30 val. į tradicinę kraštiečių šventę „Takelis veda vėl namo“ kviečia Butrimonių seniūnijos Eičiūnų kaimas. Šventė vyks prie Eičiūnų bendruomenės namų. Renginio svečiai galės džiaugtis grupės „Lietuvaičiai“ koncertu, veiks molio edukacija, rankdarbių paroda.

„Taip dainuodavo mūsų senoliai“ – tai tradicinė, jau 48-oji kaimo muzikantų šventė, kuri linksmai sudrebins Luksnėnus liepos 16 d. 19 val. Dalyvaus liaudiškos muzikos kapelos, bus dainininkas Radžis, bus net fejerverkų.

Oninių (Šviežios duonelės) šventė – tai vienas didžiausių ir gražiausių renginių Alytaus rajone. Šventė vyks liepos 22 d. 19 val. Punioje, Punios piliakalnio erdvėje. Koncertuos kapelos „Punelė“, „Šerkšnė“, kantri muzikos grupė „Karčema“, grupės „Kitava“, „Sare Roma“ ir estrados dainininkas Saulius Prūsaitis.

Liepos 23 d. 15 val. Ūdrija kviečia į kaimo šventę „Čia mūsų pradžių pradžia“, renginys vyks Ūdrijos bendruomenės parke. Koncertuos Krokialaukio, Parėčėnų, Makniūnų vokaliniai ir folkloro ansambliai, Užubalių kaimo kapela „Užubalių gojus“, vakare – atlikėjų Žygio ir Gabijos koncertas.

Venciūnų bendruomenės vasaros šventė – liepos 29 d. 19.30 val. (Venciūnų mokyklos kiemelyje). Skambės Kultūros centro Alovės skyriaus meno kolektyvų atliekamos dainos, grieš kapela „Venciūnų sodiečiai“, susirinkusius džiugins grupės „Patruliai“ pasirodymas.

Prie Ilgų kaimo bendruomenės namų liepos 30 d. 18 val. – šventė „Ilgų bendruomenės vasara“, čia visų lauks smagios rungtys ir pramogos, šokiai ir gera nuotaika su Kultūros centro Alovės skyriaus menine programa.

„Ąžuolinių kaimo šventė“ vainikuos liepos linksmybes. Renginys vyks liepos 30 d. 20 val. Ąžuolinių kaimo sporto aikštėje.

Į renginius, parodas, popietes, edukacinius užsiėmimus kviečia ir Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka. Visi Alytaus rajono savivaldybės kultūros centro ir Viešosios bibliotekos renginiai skelbiami ČIA.

ARS informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą