Susitikimas su meru gyventojus įkvėpė steigti bendruomenę

Alytaus seniūnijos Nemunaičio kaimo gyventojai pakvietė savivaldybės merą Algirdą Vrubliauską susitikti ir aptarti jiems rūpimus klausimus. Diskutuojant kilo ne viena idėja, o savivaldybės vadovo pasiūlymą steigti kaimo bendruomenę vieningai palaikė visi susirinkusieji.

Susitikimas antradienio vakarą vyko buvusio „Nemunas Park“ viešbučio teritorijoje. Dalyvavo apie 30 kaimo ir šalia esančių sodų bendrijų gyventojų.

Žmonės merui išdėstė problemas ir paprašė padėti jas išspręsti. Pirmiausia visiems rūpi eismo saugumas. Pasak gyventojų, tilteliu per Žembrės upelį važiuoti nesaugu, dėl susidariusios aštrios kelio briaunos automobilis gali nukristi į upelį. Vairuotojai įtaria, kad tiltelį sugadino keliu važiuojantys sunkūs miškovežiai.

Su meru A. Vrubliausku kalbėta ir dėl kelio, einančio nuo Talokių kaimo pro kolektyvinius sodus, priežiūrą. Gyventojų teigimu, kelyje yra duobių, o šalikelėje augantys medžiai ir krūmai blogina matomumą, susiaurina kelią, automobiliams sunku prasilenkti. Taip pat žmonės prašė pasvarstyti dėl galimybės asfaltuoti Nemunaičio kaimo žvyrkelį.

Anot gyventojų, saugų automobilių eismą trukdo ir staigiame posūkyje prie sodų esantis žaliųjų atliekų surinkimo konteineris, todėl vertėtų jį perkelti į kitą vietą.

Nemunaičio gyventojams rūpi ir nykstančios, mažai lankomos kaimo kapinės, prašė jas aptverti.

Išklausęs gyventojus, meras A. Vrubliauskas pasiūlė jiems susivienyti, parodyti iniciatyvą ir kai kuriuos rūpimus reikalus tvarkyti patiems, pavyzdžiui, kad ir sutvarkyti kaimo kapinaites. Gyventojai iš karto priėmė mero kvietimą įsteigti kaimo bendruomenę, sako, kad ir darbų imsis nedelsiant – seną kaimo kryžių restauruos, perkels į senąsias kapines, o kaimui padarys naują.

Dėl eismo saugumo savivaldybės vadovas pažadėjo, kad dar šiemet bus sutaisytos kelio į kaimą duobės, pakelėje iškirsti medžiai ir krūmai, atvyks specialistai išsiaiškinti situaciją dėl tiltelio remonto.

Nemunaičio kaimo gyventojai sako, kad susitikimu su meru A. Vrubliausku jie liko patenkinti ne tik dėl to, jog išsakė problemas ir gavo pažadus, bet ir dėl to, kad, paraginti savivaldybės vadovo, patys susivienijo bendriems darbams, nusprendė steigti bendruomenę.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą