Savivaldybės tarybos narių vietas užėmė kaimo vaikai

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas priėmė su juo pabendrauti atvykusius Daugų Vlado Mirono gimnazijos ketvirtokus ir jų mokytoją Raimondą Šilalę.

Vaikai noriai papasakojo apie save, kai kurie sakė pažįstantys ir merą, nes matė jį savo kaime bendraujant su tėvais, kai buvo kalbama apie kelio asfaltavimą. Ketvirtokai ne tik pademonstravo savo žinias apie valstybės valdymą, Europos Sąjungą, bet ir merui A. Vrubliauskui uždavė daug įdomių klausimų.

„Vaikai – nuostabūs, jie stengiasi išsiaiškinti, paklausti, įsitikinti. Nuo mažens jie privalo žinoti, kad savo šalyje turi daug teisių, taip pat ir nemažai atsakomybių“,– sakė savivaldybės vadovas.

Pavaišinęs svečius saldainiais ir padovanojęs originalių rašiklių, meras pasiūlė moksleiviams apžiūrėti savivaldybės tarybos posėdžių salę, kurioje priimami visiems gyventojams svarbūs sprendimai. Vaikai greitai įsijautė į vaidmenį, susėdo į tarybos narių kėdes, „pasimatavo“ ir pranešėjų tribūną. Paaiškėjo, kad ir kai kuriuos tarybos narius mažieji lankytojai  taip pat pažįsta arba bent yra apie juos girdėję.

Apžiūrėdami savivaldybės pastatą, Daugų ketvirtokai būtinai norėjo patekti į Santuokų salę, mat žinojo, kad jų tėvai tuokėsi būtent čia. Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Silvija Janulevičienė papasakojo vaikams, kada, kokie ir kodėl yra daromi civilinės būklės įrašai, kaip vyksta santuokų ceremonijos.

Po ekskursijos savivaldybės pastate vaikai dar prašė mokytojos parodyti jiems Alytaus miesto parką, norėjo pamatyti jame gyvenančias voverytes.

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą