Naujagimiams – ypatingos dovanos

Šiais metais gimę Alytaus rajono gyventojai gaus dovanas, kurios jiems primins gražią Lietuvos sukaktį – Valstybės atkūrimo šimtmetį. Savivaldybės iniciatyva kiekvienam 2018 metų naujagimiui bus įteikta istorinė valstybės vėliava, medvilninė antklodė su savivaldybės herbu ir 100-mečio piliečio liudijimas. Rajono gyventojai naujagimiams dovanos megztas Lietuvos vėliavos spalvų kojinaites.

Alytaus rajono gyventojai aktyviai įsitraukė į akciją „Lietuvai 100 – sveikas, mažyli“ ir mezga trispalvės spalvų kojinaites naujagimiams. Šiuo metu į savivaldybę atnešta 40 porų.

Butrimonių seniūnijos darbuotoja, Butrimonių seniūnaitijos seniūnaitė Gedvilė Jusienė numezgė 7 poras trispalvių kojinaičių. Krokialaukio seniūnijos kolektyvo darbuotojai suskubo prisijungti prie šios gražios iniciatyvos, numezgė ir padovanojo 13 porų kojinaičių. „Tegul numegztos kojinaitės su didele meile ir nuoširdumu sušildys gimusius mažylius“, – tokius linkėjimus naujagimiams siunčia krokialaukiečiai.

20 porų kojinaičių numezgė ir Užubalių kaimo bendruomenės visuomeninės organizacijos „Užubalių gojus“ moterys Aldona Kutulienė ir Bronė Aleknavičienė.

Kad naujagimių kojytėms būtų šilta ir kad jie prisimintų, kokiais ypatingais metais gimė, pasistengė ir Nemunaičio miestelio gyventojos Stasė Salickienė, Anelė Burzdikienė, Ona Kisielienė ir Ulijana Lankininkienė. Moterys numezgė ir į seniūniją atnešė 36 poras trispalvių kojinaičių.

Intensyviai darbavosi ir Kančėnų bendruomenės moterys Asta Vilkauksinė, Aldona Sakalauskienė, Ona Danilevičienė, Ona Zapolskienė, kurios numezgė 36 poras šiltų, minkštų trispalvės spalvų kojinaičių.

Venciūnų kaimo gyventoja Lina Dabrickienė numezgė 5 poras kojinyčių.

Makniūnų bendruomenės ir aplinkinių kaimų mezgėjėlės- Rasa Žilvytytė-Urbanavičienė, Rima Grybauskaitė-Gicevičienė, Onutė Mazaliauskienė, Ramunė Jaskevičienė, Nijolė Čyžienė ir Nijolė Kamsiukienė aktyviai įsijungė į akciją- "Lietuvai 100- sveikas mažyli!", Jos numezgė per 30 porų kojinaičių, iš šiltų, minkštų, Lietuvos trispalvę simbolizuojančių spalvų siūlų.

Alovės seniūnijos bendruomenės „Susiedai“ narės Vydutė Zajančkauskienė ir Rasa Tubinaitė taip pat dalyvauja paskelbtoje akcijoje ir dovanoja kojinaites gimstantiems mažyliams.

Alytaus rajono Simno seniūnijos gyventojos Irena Ladnauskienė, Ona Kričenienė ir Nijolė Mironienė noriai prisidėjo prie akcijos „Lietuvai 100 – sveikas, mažyli“ numegzdamos valstybės vėliavos spalvų kojinytes mažyliams, gimusiems 2018 metais. Moterys atnešė 24 poras trispalvių kojinyčių.

Alytaus seniūnijos gyventoja Adelė Jutkevičienė, gyvenanti Talokių k., aktyviai įsitraukė į akciją ir numezgė 10 porų Lietuvos trispalvės kojinaičių naujagimiams.

Alytaus rajono gyventojai kviečiami prisijungti prie akcijos „Lietuvai 100 – sveikas, mažyli“ ir numegzti Lietuvos valstybės simbolio – trispalvės vėliavos spalvų kojinaites, kurių pėdutės ilgis apie 9–10 cm, atnešti į seniūniją arba savivaldybę.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą