Ypatinga popietė Žagariuose: susirinkusieji džiaugėsi įgyvendintu bendruomeniniu projektu

Žagariuose oficialiai atidaryta bendruomenės renginiams skirta erdvė – erdvi pavėsinė. Dalyvaujamojo biudžeto lėšomis įgyvendintas projektas startavo dar vasarą. Tuomet ženkliai prisidėjus bendruomenei buvo sutvarkytas žemės sklypas: iškirsti menkaverčiai krūmai, vyko žemės lyginimo darbai, vėliau – įrengta erdvi ir tvirta lauko pavėsinė. Iš projektui skirtų 20 tūkst. eurų buvo įsigyti ir lauko šildytuvai su dujų balionais.

„Tikiu, kad šis projektas yra tik pradžia, o įgyvendinus dar ne vieną projektą turėsite ne bendruomenės pavėsinę, o bendruomenės namus su visa greta jų sutvarkyta aplinka, šalia įrengta vaikų ir suaugusiųjų laisvalaikio erdve. Žaviuosi Jūsų bendruomeniškumu ir susitelkimu bei dėkoju visiems savivaldybės tarybos nariams, kurie pritaria bendruomenių idėjoms, pasitiki jomis ir sutinka joms skirti atskirą finansavimą. Tik dirbdami kartu ir girdėdami vieni kitus galime pasiekti daugiau“, – kalbėjo savivaldybės merė Ausma Miškinienė.

Bendruomenę pasveikinti projekto atidarymo proga ir kartu įžiebti kalėdinę eglutę atvyko Seirijų švenčiausiosios mergelės Marijos Škaplierinės bažnyčios klebonas Paulius Marčiulionis, tarybos narė Jūratė Juodzevičienė, Seirijų seniūnė Rita Matusevičiūtė-Bražinskienė.

Primename, kad šiais metais įgyvendinami trys dalyvaujamojo biudžeto projektai: apžvalgos bokšto prie Snaigyno ežero Veisiejuose apšvietimas; lauko estrados, suoliukų ir medžių apšvietimo įrengimas Metelių miestelio centre bei minėtas Žagarių bendruomenės projektas.

Iš viso minėtų projektų įgyvendinimui skirta 60 tūkst. eurų – po 20 tūkst. eurų kiekvienam projektui. Šie projektai 2022 metų dalyvaujamojo biudžeto konkurso metu sulaukė daugiausia gyventojų palaikymo.

lazdijai.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą