Irpinės meras dėkoja Alytaus rajono savivaldybei už dovanotą elektros generatorių

Aleksandras Markušinas, už laisvę kovojančios Ukrainos Irpinės savivaldybės vadovas, reiškia nuoširdžią padėką Alytaus rajono savivaldybės merui Algirdui Vrubliauskui, mero pavaduotojai Daliai Kitavičienei ir kitiems humanitarinės pagalbos krovinį padėjusiems atgabenti žmonėms.

 

Alytaus rajono savivaldybė savo bendradarbiavimo parneriams - Ukrainos Irpinės miestui kaip humanitarinę pagalbą skyrė ir nugabeno didelės galios mobilųjį dyzelinį elektros generatorių su priekaba. Generatorius pripildytas kuro ir paruoštas darbui. Kaip ir visoje Ukrainoje, okupantai sunaikino didelę dalį svarbių Irpinės infrastruktūros objektų. Žmonės neturi elektros, stringa ligoninės darbas, šilumos ir vandens tiekimas, todėl sudėtinga užtikrinti gyventojų poreikių tenkinimą. Namų netekę žmonės apgyvendinami laikinuose – moduliniuose namuose, juose būtina elektros energija, kurią gali gaminti tik generatoriai.

Irpinės meras išplatino kelias nuotraukas ir jautrų padėkos tekstą: „Vėl sulaukėme pagalbos iš mūsų brolių. Šį kartą - iš Lietuvos, Alytaus rajono atvyko strateginis krovinys – 60 kW generatorius ir mobili įranga. Įrenginys bus naudojamas operatyviai sujungti kritinės infrastruktūros objektus mūsų bendruomenėje elektros tiekimo sutrikimo metu“.

Alytaus rajono savivaldybė humanitarinę pagalbą Irpinės miestui teikia nuo pat karo pradžios. Vos tik prasidėjus karo veiksmams, padėjo pervežti į Lietuvą karo pabėgėlius, daugiausia – moteris ir vaikus, dalį jų apgyvendino, teikė įvairią pagalbą. Balandžio mėnesį Irpinės ligoninei perduotas greitosios medicinos pagalbos automobilis ir medikamentų siunta, gyventojai skiria paramą pinigais ir daiktais.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą