Rajono vaikų užimtumu vasarą pasirūpino savivaldybė

Alytaus rajono vaikų laukia nuotykių ir įspūdžių kupina vasara. Įvairiuose rajono miestuose ir miesteliuose organizuojamose stovyklose ir ekskursijose galės dalyvauti apie 300 vaikų. Tam pinigų skyrė Alytaus rajono savivaldybė. Mokinių užimtumo projektus įgyvendins šešios rajono švietimo įstaigos ir dvi nevyriausybinės organizacijos.

„Kiekvienas vaikas nusipelnė laimingos vaikystės, kiekvienas paauglys – galimybės augti ir tobulėti, būti pastebėtas ir įvertintas. Visiems mokiniams linkiu sėkmingai baigti mokslo metus, o vasaros atostogas praleisti įdomiai ir turiningai. Sportuokite, kurkite, pažinkite, svajokite! Susiraskite tikrų draugų ir tegul ši vasara bus pati geriausia ir įsimintiniausia. Naudodamasi proga visus tėvelius kviečiu mokyklose pasidomėti vaikų užimtumo organizavimu vasarą ir, jei tik yra galimybių, leisti juos pažinti pasaulį“, – į vasaros stovyklas vaikus kvietė rajono merė Rasa Vitkauskienė.

Vasarą mokinių užimtumo projektus įgyvendinančios švietimo įstaigos mokinius kvies į įvairius užsiėmimus.

Dauguose, Alovėje ir Pivašiūnuose – etnokultūros stovyklos

Daugų Vlado Mirono gimnazijos Alovės pagrindinio ugdymo skyrius pakvies į etnokultūros stovyklą „O jūs, vaikai taip darykit, kaip senoliai darė“. Planuojamos veiklos skirtos Dzūkijos žirgo metams. Stovyklautojai susipažins su Dzūkijos regiono ypatumais ir įžymybėmis, lankysis Alytaus kraštotyros muziejuje. Užsiėmime su keramikos meistru pažins puodininkystės amatą, pasigamins sau molinių dirbinių. Stovyklaudami vaikai išmoks dzūkiškų žaidimų, dainelių, ratelių. Dienos stovykla vyks birželio 12 iki 16 d., joje galės dalyvauti 18 vaikų.

Su etnokultūra susijusias veiklas birželio 19–22 d. organizuos ir Daugų Vlado Mirono gimnazija. Projektą „Gimtinė Dzūkija – etnokultūros paveldas“ įgyvendinanti mokykla organizuos ekskursijas, sportinius užsiėmimus, komandinę veiklą. Į dienos stovyklą planuojama pakviesti 18 vaikų.

Pivašiūnų gimnazija dienos stovykloje „Aitvaras ir jo draugai“ birželio 12–16 d. planuoja užimti 15 pradinių klasių mokinių.

Nemunaityje – dvi stovyklos

Savivaldybei skyrus lėšų, poilsis asociacijos „Nemunaičio stovykla“ stovykloje kainuos mažiau keturiasdešimčiai rajono vaikų. Taip pat Nemunaityje stovyklą „Jaunasis Kūrėjas“ surengs Alytaus rajono meno ir sporto mokykla rugpjūčio 1–3 dienomis. Joje stovyklauti galės 20 rajono vaikų nuo 8 iki 13 metų. Stovykloje bus organizuojamos kūrybinės ir sportinės veiklos, šių gebėjimų ugdymui, didelis dėmesys bus skirtas tarpusavio bendravimui.

Aktyvios veiklos stovyklos Simne, Miroslave ir bendruomenės projektas

Vaikus ir paauglius sportuoti bei pakeliauti kvies Simno gimnazija, kuri įgyvendins projektą „Vasara su sportu – 2023“ rugpjūčio 7–18 d. Bus organizuojamos futbolo treniruotės, varžybos, ekskursijos. Jose galės dalyvauti 60 vaikų.

Baigiantis vasarai, rugpjūčio 24–29 d., apie 22 Miroslavo gimnazijos mokinių iš gausių, socialiai remtinų ar vidutines pajamas gaunančių šeimų galės dalyvauti dienos stovyklos „Palydėkime vasara aktyviai“ pažinimo ir saviraiškos veiklose, keliauti, sportuoti, tyrinėti.

Liepos ir rugpjūčio mėnesį asociacija „Užupių kaimo bendruomenė“ įgyvendins projektą „Gera čia gyventi 2023“, į kurį planuoja įtraukti apie 100 vaikų ir jaunimo.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą