Patvirtinta kompensavimo tvarka ūkininkams

Ūkininkai kviečiami teikti prašymus patirtų nuostolių ir išlaidų daliniam kompensavimui. Numatyta kompensavimo tvarka dėl šienainio plėvelės utilizavimo išlaidų, patirtų nuostolių nekilnojamajam turtui, sertifikavimo paslaugų. Lėšos šiam tikslui buvo numatytos tvirtinant 2023 metų biudžetą, o šiuo metu jau atnaujintas ir kompensavimo tvarkos aprašas. Juo siekiama skatinti smulkų ekologinį, specializuotą, netradicinį ūkininkavimą, žemės ūkio verslą, jo plėtrą, specializaciją ir remti aplinką tausojančio žemės ūkio plėtrą.

Numatyta kompensavimo tvarka gali pasinaudoti ūkininkai, kurių turtas nukentėjo nuo stichinių, katastrofinių meteorologinių ir hidrologinių reiškinių, nelaimių ir gaisrų. Savivaldybė skatina ekologinį ūkininkavimą, todėl apraše numatyta iš dalies kompensuoti sertifikavimo paslaugos mokestį ūkininkams, vykdantiems ekologinių žemės produktų gamybą.

Taip pat ūkininkams, utilizavusiems šienainio plėveles, numatyta iš dalies kompensuoti mokestį iki 300 Eur vienam ūkiui bei iš dalies kompensuoti patirtas gabenimo išlaidas iki 300 Eur vienam ūkiui.

Prašymai ištisus metus priimami Savivaldybės administracijos Kaimo ir žemės ūkio plėtros skyriuje. Elektroniniai prašymai priimami el. paštu info@lazdijai.lt, popieriniai –  viename langelyje (Vilniaus g. 1, Lazdijai, 119 kab.).

Tvarkos aprašas

lazdijai.lt informacija

Komentarai

  • alexander castro
    prieš 20 minučių
    Tuščios bankomatų kortelės
    Tapti turtingu ir gyventi turtingųjų bei garsių žmonių gyvenimo būdą yra daugelio žmonių svajonė. Ir nors dauguma žmonių eina į darbą arba ieško kitų etiškų būdų užsidirbti pinigų internete.
    Tuščias bankomatas išima pinigus iš bet kokių bankomatų ir jame nėra vardo, nes jis tuščias, tik jame bus jūsų PIN kodas, jo negalima atsekti ir dabar turiu pinigų verslui, apsipirkimui ir pakankamai pinigų man ir mano šeimai. gyventi toliau.
    ROGRAMUOTA tuščia bankomato kortelė, galinti įsilaužti į bet kurį bankomatą bet kurioje pasaulio vietoje.
    El. paštas: atmservices44@yahoo.com
    El. paštas: atmservices44@aol.com

Parašykite komentarą