Situacija darbo rinkoje ir džiugina, ir neramina

Nedarbas Alytaus rajone – mažesnis už šalies vidurkį, tačiau visoje Lietuvoje opi ilgalaikių, nemotyvuotų bedarbių problema aktuali ir Alytaus rajone. Tokią žiną savivaldybės merei Rasai Vitkauskienei, vicemerui Aurimui Truncei bei Finansų ir investicijų skyriaus vedėjai, laikinai einančiai savivaldybės administracijos direktorės pareigas, Andrei Zenevičienei pateikė Užimtumo tarnybos atstovės.

Su Alytaus rajono vadovais susitikę Užimtumo tarnybos Alytaus skyriaus atstovės – vedėja Vilija Maksimavičienė, Alytaus jaunimo užimtumo skyriaus vedėja Rima Kisielienė ir Užimtumo tarnybos Kauno klientų aptarnavimo departamento patarėja Nida Cibulskienė – pabrėžė, džiaugtis yra kuo – rajone nedarbo lygis yra mažesnis už visos šalies vidurkį ir siekia vos 8,1 proc., rajone registruotos 145 laisvos darbo vietos. Tačiau taip pat pažymėjo, kad viena didžiausių problemų išliko – kas antras ilgalaikis bedarbis ieško nekvalifikuoto darbo, o darbdaviams trūksta kvalifikuotos darbo jėgos, ir nors Užimtumo tarnyboje siūloma ne viena priemonė įsitraukti į darbo rinką – ilgalaikius bedarbius sudominti itin sunku.

Verslas – krizės nuojautų akivaizdoje, bet signalų nėra

Alytaus rajono merė R. Vitkauskienė, bendraudama su krašto verslininkais, iš jų nuolat girdi nuogąstavimų dėl galimos krizės darbo rinkoje ir esą verslas rudens laukia su nerimu.

Užimtumo tarnybos atstovės tikino, kad aiškiai apčiuopiamų krizės signalų Alytaus rajone bent jau kol kas nematančios, tačiau pripažino, kad galimos krizės prognozės darbdavius šiuo metu verčia stabtelėti ir susilaikyti nuo naujų darbo vietų steigimo, darbuotojų skaičiaus didinimo, atidėti investicinius planus.

Taip pat atstovės pabrėžė, kad, nepaisant sunkesnio laikotarpio, darbdaviai stengiasi neatleisti darbuotojų ir renkasi kelią išleisti juos atostogų, trumpinti darbo valandas ar darbo savaitę.

Priemonių įsidarbinti – ne viena

Laikinoji savivaldybės administracijos direktorė A. Zenevičienė apgailestavo, kad pastaraisiais metais užimtumo didinimo programoms finansavimas mažėja, nors jų poreikis yra didelis, o savivaldybei, seniūnijoms tai yra didelė pagalba.

V. Maksimavičienė patvirtino, kad finansavimas sumažintas, tačiau pabrėžė, kad šiuo metu yra vykdoma ne viena užimtumo didinimo programa. Pasak tarnybos atstovių, viena labiausiai pasiteisinusių – kompensuoti įsidarbinusių bedarbių, dirbančių ne jų gyvenamojoje teritorijoje, kelionių į darbą išlaidas. Tai ypač aktualu Alytaus rajono gyventojams, nes daugybė jų dirbti važiuoja į Alytaus miestą. Tokią paramą Alytaus rajono gyventojams jau kelis metus skiria pati savivaldybė iš savo biudžeto lėšų.

Atskiros užimtumo programos yra skirtos jaunimui. Už jas atsakinga R. Kisielienė teigė, kad šiuo metu tokiomis pasaugomis naudojasi 189 Alytaus rajono gyventojai iki 29-erių metų.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

  • alexander castro
    prieš 2 minučių
    Tuščios bankomatų kortelės
    Tapti turtingu ir gyventi turtingųjų bei garsių žmonių gyvenimo būdą yra daugelio žmonių svajonė. Ir nors dauguma žmonių eina į darbą arba ieško kitų etiškų būdų užsidirbti pinigų internete.
    Tuščias bankomatas išima pinigus iš bet kokių bankomatų ir jame nėra vardo, nes jis tuščias, tik jame bus jūsų PIN kodas, jo negalima atsekti ir dabar turiu pinigų verslui, apsipirkimui ir pakankamai pinigų man ir mano šeimai. gyventi toliau.
    ROGRAMUOTA tuščia bankomato kortelė, galinti įsilaužti į bet kurį bankomatą bet kurioje pasaulio vietoje.
    El. paštas: atmservices44@yahoo.com
    El. paštas: atmservices44@aol.com

Parašykite komentarą