Prašymus organizuoti renginius teikite elektroniniu būdu

 

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyrius kviečia renginių organizatorius prašymus organizuoti renginius teikti per e. paslaugų sistemą ir tai daryti ne vėliau nei likus 1 mėnesiui iki renginio.
Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus 2012 m. įsakymu nustatytose Renginių organizavimo Alytaus mieste taisyklėse yra numatyta, kad renginių organizatoriai ne vėliau kaip prieš mėnesį iki renginio organizavimo raštu arba, esant galimybei, elektroninėmis priemonėmis teikia Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriui nustatytos formos prašymą leisti organizuoti renginį.
Pasak Alytaus miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyriausiosios specialistės Dainos Čečkauskienės, pasirūpinti leidimu likus mėnesiui iki renginio yra svarbu todėl, kad negavęs šio dokumento organizatorius neturi teisės viešinti informacijos apie renginį. Paprastai, norint į renginį sukviesti kuo daugiau žiūrovų, informacijai viešinti reikia bent 2 savaičių. „Tad renginio organizatoriui pateikus prašymą organizuoti renginį likus vos 2 savaitėms iki jo, komisijai nebelieka laiko jo svarstyti, o saugumą renginyje užtikrinti turinčioms tarnyboms – tinkamai pasiruošti darbui“, – teigia D. Čečkauskienė.
Renginių organizavimo Alytaus mieste taisyklėse yra aiškiai apibrėžta renginio sąvoka. Renginys – organizuotas viešas žmonių susibūrimas viešoje vietoje (sporto, valstybinių ir kalendorinių švenčių, atmintinių datų renginiai, kitos bendruomenės šventės, koncertai, mugės, festivaliai, kilnojami atrakcionai, cirko pasirodymai, reklaminės akcijos eisena ir pan.).
Viešoji vieta – savivaldybei priklausanti patikėjimo teise ar kitų asmenų patikėjimo teise valdoma savivaldybės teritorija (gatvės, aikštės, skverai, parkai, pėsčiųjų takai, paplūdimiai, valstybinių parkų ir urėdijų valdomos teritorijos ir kitos vietos, kuriuose lankosi žmonės).
Per metus Alytaus miesto savivaldybė išduoda apie 100 leidimų organizuoti įvairius renginius.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą