Susitikime su Užubalių bendruomene – išgirsti gyventojų lūkesčiai

Alytaus rajono savivaldybės vadovai susitiko su Užubalių kaimo bendruomene ir aptarė rūpimus klausimus. Daugiausia – dėl neasfaltuotų ir prieš kelis metus nekokybiškai nutiestų kelių, galimybių nutiesti pėsčiųjų ir dviračių takus, įrengti pusiau antžeminius šiukšlių konteinerius, kaimo bendruomenių rėmimo, sporto ir vaikų žaidimų aikštelių įrengimo.

Esama kaimo bendruomenių rėmimo tvarka – ydinga

Į susitikimą su Užubalių kaimo bendruomene atvyko savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė, vicemeras Aurimas Truncė, merės patarėja Agnė Mankevičiūtė, Finansų ir investicijų skyriaus vedėja, laikinai administracijos direktorės pareigas einanti Andrė Zenevičienė ir Komunalinio ūkio ir architektūros skyriaus vedėjas Algirdas Latvys.

Merė R. Vitkauskienė padėkojo už Užubalių bendruomenės kvietimą atvykti ir ragino gyventojus aktyviai klausti, diskutuoti, teikti siūlymus. Užubalių kaimo gyventojai teiravosi apie kaimo bendruomenių rėmimą. Merė paaiškino, kad yra patvirtinta žemės ūkio ir kaimo bendruomenių rėmimo programa, kurioje buvo numatyta 210 tūkst. eurų, iš kurių didžioji dalis, apie 180 tūkst. eurų, buvo panaudoti ne kaimo bendruomenėms, o ūkininkų kompensacijoms išmokėti, kai susidarė krizinė situacija dėl pieno kainų.

„Gerbiame tiek ūkininkus, tiek kaimo bendruomenes, todėl esame nusprendę šią programą pakeisti, kad tokios situacijos ateityje nepasikartotų ir niekas nebūtų nuskriaustas. Turi būti aiškūs kriterijai, į kokį finansavimą gali pretenduoti vieni, į kokį – kiti ir, susidarius neįprastoms aplinkybėms, nenukentėti kaip kad buvo anksčiau“, – sakė Rasa Vitkauskienė, kvietusi aktyviai dalyvauti bendruomenės iniciatyvose, kur finansavimas skiriamas gyvenamajai aplinkai gerinti.

Opus klausimas dėl šiukšlių

Gyventojai išreiškė poreikį pusiau antžeminės konteinerių aikštelės įrengimui Užubaliuose. Preliminariai skaičiuojama, kad tam įgyvendinti reikia apie 15 tūkst. eurų. Bendruomenei kaip viena iš galimybių buvo pasiūlyta bendruomenių rėmimo programa.

Vicemeras A. Truncė atkreipė dėmesį, kad Alytaus rajono savivaldybė iš visų Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro paslaugomis besinaudojančių savivaldybių už mišrių atliekų tvarkymą sumoka daugiausiai, mat į viešose vietose pastatytus konteinerius nerūšiuotas šiukšles mesti gali bet kas, neprisiimdami jokios atsakomybės. Akivaizdu – ši sistema nepasiteisina, todėl vis tik labiau prioritetas teikiamas pagal galimybes plėsti individualių konteinerių sistemą, ieškant galimybių šiukšles išvežti ir atokias vietoves pasiekti galinčiomis transporto priemonėmis.

„Mūsų siekis – kad gyventojams būtų kuo patogiau tvarkyti atliekas“, – sakė vicemeras.

Prieš kelis metus asfaltuoti keliai – jau byra

Bendruomenė teiravosi galimybės Užubaliuose nutiesti pėsčiųjų ir dviračių taką. Šis klausimas buvo keliamas jau daugybę metų, tačiau reikalai taip ir nepajudėjo iš vietos. Rajono vadovai nusprendė kreiptis į Lietuvos automobilių kelių direkciją dėl pėsčiųjų ir dviračių takų įrengimo šioje priemiestinėje teritorijoje.

Užubalių bendruomenei labai aktualus buvo ir kelių asfaltavimo klausimas. Pasak gyventojų, čia pat esantis ežeras vasarą pritraukia daug lankytojų, todėl eismas neasfaltuotu keliu tampa ypač intensyvus, o gyventojams tenka nuolat kęsti dulkių debesis. Taip pat gyventojai skundėsi prieš keletą metų nekokybiškai nutiestais keliais – asfaltas jau skilinėja, kelkraščiai byra.

„Niekas geriau nežino apie vietos problemas, poreikius ir lūkesčius nei patys gyventojai. Neturime nei labiau mylimų, nei nemylimų – stengiamės išgirsti visų bendruomenių lūkesčius ir įgyvendinti juos pagal galimybes“, – sakė Alytaus rajono merė.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

  • SIMON MAY
    prieš 13 minučių
    Kaip gavau paskolą savo verslui

    Sveiki visi, pamačiau žmonių, kurie jau gavo paskolą iš Steve'o Wilsono paskolų įmonės internete, komentarus, tada nusprendžiau pateikti prašymą pagal jų rekomendacijas. Prieš kelias dienas savo asmeninėje banko sąskaitoje patvirtinau 880 000 USD, kurių paprašiau verslui. Tai tikrai gera žinia ir aš labai džiaugiuosi, kad patariu visiems tiems, kuriems reikia tikros paskolos ir kurie tikrai kompensuoja, kad galėtų kreiptis per jų el. Paštą: Stevewilsonloanfirm@gmail.com arba „WhatsApp“ +393481703911, jie yra teisėti paskolos skolintojai!
    Jie sugeba paskolinti jums paskolą.
    Susisiekite su ponu Steve'u Wilsonu.
    El. Paštas: Stevewilsonloanfirm@gmail.com
    „WhatsApp“ +393481703911

    AČIŪ

Parašykite komentarą