Rudens šventės stiprina gyventojų bendruomeniškumą

Alytaus rajono seniūnijose vyksta rudens šventės, kuriose pasidžiaugiama atliktais vasaros darbais, derliumi, laimėjimais. Bendruomenių organizuojami renginiai įtraukia gyventojus, o kuriamos tradicijos perduodamos jaunajai kartai.

 

Savaitgalį rudens šventė „Rudenėlio simfonija“ vyko Alytaus seniūnijos Miklusėnų gyvenvietėje, kurią organizavo asociacija „Miklusėniškiai“. Susitikti su gyventojais ir pasveikinti bendruomenę atvyko Alytaus rajono savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė, administracijos direktorius Vytas Arbačiauskas.

Simboliniu šokiu su javais renginį pradėjo Miklusėnų kaimo bendruomenės moterų šokių kolektyvas. „Miklusėniškių“ pirmininkė Elvyra Jansonienė pakvietė rajono merę R. Vitkauskienę priimti bendruomenės moterų iškeptą duoną, kurią įteikė jauniausia narė Greta Urbonaitė.

Merė padėkojo bendruomenei už gražią šventę, pasveikino jos organizatorius, palinkėjo visiems stiprinti bendruomeniškumą, puoselėti tradicijas ir perduoti jas jaunimui.

Renginyje daug dėmesio sulaukė senųjų amatų pristatymai ir edukacijos. Verpti mokė verpėja Dana Kaževienė, lipdyti iš molio – keramikė Rita Gegužienė, o audėja Rima Abeciūnė – tautinės juostos audimo su skieteliu ir augalų antspaudo ant audeklo gamybos. Visi šventės dalyviai ir svečiai buvo vaišinami gardžiais, sultingais obuoliais ir kriaušėmis.

Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono atstovai jaunimui pristatė kario profesiją, mokė suteikti pirmąją pagalbą.

Seniūnijos kieme koncertavo Alytaus seniūnijos Genių, Miklusėnų, Luksnėnų, Užubalių kaimų bendruomenių ansambliai, grupė „Aidas“, Kalvarijos kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Jungvala“ ir Lazdijų kultūros centro Seirijų kultūros namų liaudiškos muzikos kapela „Seirija“.

Renginį vedę šmaikščios ir išraiškingos vedėjos Janė ir Pranė – Vilma Sabaliauskienė ir Jurgita Ruckuvienė.

Alytaus seniūnijos seniūnas Kęstutis Tumynas drauge su bendruomenės „Miklusėniškiai“ pirmininke E. Jansoniene padėkojo kolektyvams už draugystę ir bendradarbiavimą bei įteikė padėkas bei keramikės R. Gegužienės sukurtą obuolį, kaip prisiminimą apie dalyvavimą gražioje rudens derliaus šventėje, o jauniausiai bendruomenės narei G. Urbonaitei – už aktyvų dalyvavimą bendruomeninėje veikloje buvo įteikta padėka.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas ir Miklusėnų filialo darbuotoja Dalė Kočiūnė apdovanojo daugiausia šiais metais knygų perskaičiusius bibliotekos filialo skaitytojus.

Asociacijos „Miklusėniškiai“ šventės projektą finansavo Žemės ūkio ministerija.

 

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą