Alytaus rajone – rudens palydėtuvės ir bendruomenių šventės

Savaitgalį Alytaus rajone įsisuko rudens palydėtuvių ir bendruomenių švenčių karuselė. Renginių maratoną jau 25-ąjį kartą įvykusia tradicine Daugų seniūnijos švente „Savam krašte – sava daina ir šokis“ pradėjo Daugai. Simne šeštadienį įsisiūbavo „Rudens susuktinis“, o Luksnėnuose bendrystei visus kvietė šventė „Rudens melodijų apsuptyje“.

Tradicijai Dauguose – 25-eri

Šventėse apsilankė ir Alytaus rajono savivaldybės vicemeras Aurimas Truncė, administracijos direktorius Vytas Arbačiauskas, tarybos narė Vitalija Vitkauskienė, nuoširdžiausius linkėjimus perdavę nuo Alytaus rajono savivaldybės merės Rasos Vitkauskienės ir nuo visos tarybos.

„Tai labai bendruomeniška, jauki šventė, suburianti bendruomenes, kolektyvus, gyventojus. Labai gera matyti, kad Jūsų čia šiandien tiek daug. Mėgaukimės ilgais rudens vakarais, būkime kartu, pabendraukime. Linkiu, kad tokia nuoširdi bendrystė išliktų visuomet, kad šios šventės tradicija dašimtmečius gyvuotų jaunosios kartos širdyse, o svarbiausia – kad po šio vakaro su savimi išsineštume tą jaukumą, kurio čia yra tiek daug“, – Dauguose susirinkusiuosius sveikino vicemeras A. Truncė. Čia meninę programą pristatė Daugų seniūnijoje veikiančios įstaigos, įmonės, organizacijos. Šventės svečiai turėjo progą pasidairyti po verpsčių parodą.

Simne – pyragų varžytuvės

Simno „Rudens susuktinyje“ liejosi ne tik muzikos garsai, sukosi šokėjai, bet ir šeimininkės su skaniausiais pyragais, kurių buvo visa gausybė – net 18! Šeimininkės savo pyragų kvapais, skoniais ir vaizdais varžėsi obuolių pyrago konkurse. Susirinkę svečiai galėjo ne tik vaišintis skanumynais, bet ir pasižvalgyti po Simno seniūnijos įstaigų, įmonių, kaimo bendruomenių rudeninių kompozicijų parodą.

„Nesvarbu, kad oras lauke ne toks džiuginantis, tačiau net ir smulkiuose dalykuose mes turime atrasti grožį ir gėrį. Juk ruduo – tai toks metų laikas, kai mūsų akis ir širdis džiugina didžiausia spalvų paletė ir gausus rudeniškas derlius. Šiltai visi pasibūkite, nes žmogui tai yra pats didžiausias džiaugsmas, bendrystė, šiluma“, – susirinkusiuosius į šventę Luksnėnuose sveikino Alytaus rajono savivaldybės tarybos narė V. Vitkauskienė.

Gražiausias dainas ir gerą nuotaiką čia dovanojo kapela „Sodžius“ iš Kalvarijos, ansamblis „Žiburys“, liaudiškos muzikos kapela „Simnyčia“.

Į Luksnėnus kvietė rudens melodijos

Šeštadienio vakaras susiburti bendruomenes pakvietė ir į Luksnėnų rudens palydėtuvių šventę „Rudens melodijų apsuptyje“. Čia sukosi Alytaus seniūnijos bendruomenės, kurių bendryste džiaugėsi ir kuo gražiausių šventinių akimirkų linkėjo vicemeras A. Truncė. Tradicinėje rudens palydėtuvių šventėje netrūko nei svajingos muzikos, nei linksmų šokių, nei gardžių vaišių.

Švenčių maratonas – ir ateinantį savaitgalį

Rudens švenčių maratonas Alytaus rajone tęsis ir kitą savaitgalį.

Lapkričio 17 d. 18.30 val. Kultūros centro Punios skyriuje vyks Punios seniūnijos bendruomenių šventė „Rudens pavakarojimai“.

17 d. 20 val. rudens šventė „Išauskim rudens gėrybių margą juostą“ rengiama Kultūros centro Butrimonių skyriuje.

18 d. 19 val. kviečiame apsilankyti Miroslavo seniūnijos tradicinėje seniūnijos šventėje „Muzikos ir dainų aruodas“.

 

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą