Alytaus rajono savivaldybėje skelbiami seniūnaičių rinkimai: kviečiame teikti kandidatūras

Alytaus rajono savivaldybėje 2023 m. gruodžio mėnesį skelbiami seniūnaičių rinkimai. Kviečiame iki 2023 m. lapkričio 24 d. imtinai teikti seniūnaičių kandidatūras. Kandidatus į seniūnaičius raštu gali siūlyti tik tos seniūnaitijos, kurioje renkamas seniūnaitis, gyventojai ir bendruomeninės organizacijos.

Kandidatu (-e) į seniūnaičius gali būti pilnametis seniūnaitijos gyventojas, deklaravęs gyvenamąją vietą toje seniūnaitijoje, kurioje jo kandidatūra siūloma į seniūnaičius. Seniūnaitis renkamas 4 metams, bet ne ilgiau negu iki išrinkus Alytaus rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybės) tarybą surengtuose seniūnaičių rinkimuose bus išrinktas seniūnaitis.

Seniūnaičiu negali būti renkamas asmuo, kuris įstatymų nustatyta tvarka pripažintas kaltu dėl sunkaus ar labai sunkaus nusikaltimo padarymo ir turi neišnykusį ar nepanaikintą teistumą; yra įstatymų nustatyta tvarka uždraustos organizacijos narys; teismo pripažintas neveiksniu tam tikroje srityje; yra Savivaldybės tarybos narys, administracijos direktorius, vicemeras (-ai), Kontrolės ir audito tarnybos valstybės tarnautojas ar darbuotojas, dirbantis pagal darbo sutartį, administracijos valstybės tarnautojas ar darbuotojas, dirbantis pagal darbo sutartį.

Kandidatas į seniūnaičius turi pateikti savo gyvenamosios vietos seniūnijai:

1. sutikimą (pagal Alytaus rajono savivaldybės seniūnaičių rinkimų organizavimo tvarkos aprašo 1 priedą);

2. trumpą gyvenimo aprašymą (CV).

Siūlymai su kandidato sutikimu ir gyvenimo aprašymu teikiami raštu seniūnijos, kurios aptarnaujamoje teritorijoje sudaryta seniūnaitija, seniūnui.

Papildoma informacija teikiama tel. (8 315) 69 016, el. p. ernesta.matone@arsa.lt arba kiekvienoje seniūnijoje. 

ALYTAUS RAJONO SAVIVALDYBĖS SENIŪNAIČIŲ RINKIMŲ 2023 M. GRUODŽIO MĖN. GRAFIKAS

ALYTAUS SENIŪNIJA

ALOVĖS SENIŪNIJA

BUTRIMONIŲ SENIŪNIJA

DAUGŲ SENIŪNIJA

KROKIALAUKIO SENIŪNIJA

MIROSLAVO SENIŪNIJA

NEMUNAIČIO SENIŪNIJA

PIVAŠIŪNŲ SENIŪNIJA

PUNIOS SENIŪNIJA

RAITININKŲ SENIŪNIJA

SIMNO SENIŪNIJA

Daugiau informacijos apie Alytaus rajono savivaldybės seniūnaičių rinkimų organizavimo tvarką galite rasti Alytaus rajono savivaldybės seniūnaičių rinkimų organizavimo tvarkos apraše

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą