Mieste daugėja takų, pritaikytų neįgaliesiems

Atšilus orams, Alytuje tęsiami šaligatvių, pėsčiųjų ir dviračių tako tvarkymo darbai. Paskutiniu metu vis daugiau dėmesio skiriama viešųjų erdvių tvarkymui – po rekonstrukcijų jos atgimsta naujai ir yra pritaikytos žmonėms su specialiais poreikiais. Alytus tampa tikru šeimos miestu, patogiu visiems.

Praeitą savaitę į miesto merą ir savivaldybę kreipėsi dėl sveikatingumo tako dalyje ties Pulko gatve trinkelių ardymo sunerimusi gyventoja, prašydama paaiškinti ardymo priežastis. „Tokie faktai tik dar kartą įrodo, kad alytiškiai – tikri miesto šeimininkai", – teigia Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė.

Trinkelių ardymas susijęs su tuo, kad Alytus tampa vis draugiškesnis neįgaliesiems, o trinkelės bus perkeltos į kitas miestui reikalingas vietas. Pernai perkėlimui sunaudota apie 2,5 tūkst. kv. metrų plytelių – lygiai tiek nutiesta šaligatvių: Kaštonų gatvės take link Bendruomenės centro, Vytauto ir Margio gatvėse bei kitur. Šiuo metu šaligatvis iš panaudotų plytelių tiesiamas į Senamiesčio mokyklą, kur ilgą laiką vaikai eidavo važiuojamąja kelio dalimi. Netrukus bus tvarkomi šaligatviai J. Basanavičiaus g. ir Putinų gatvėje prie Gulbynės.

„Ilgus dešimtmečius šaligatviams ir takams tvarkyti bei pritaikyti neįgaliesiems nebuvo skirta nei lėšų, nei reikiamo dėmesio, todėl darbų, kuriuos reikia atlikti, yra labai daug. Alytaus mieste yra daug laiptų, senų ir medžių šaknų iškeltų šaligatvių, kuriais sunku ir netgi pavojinga judėti. Sutvarkyta teritorija tarnauja visai bendruomenei", – teigia Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė.

Šiemet taip pat bus tvarkomas nuolat semiamas Ūdrijos gatvės takas. Jis bus pritaikytas pėstiesiems ir dviratininkams, o šiais metais jau sutvarkyta ilgą laiką buvusi duobėta kelio atkarpa link Dainų slėnio. Privažiavimo kelyje taip pat įrengtas 2,5 metrų pločio pėsčiųjų ir dviračių takas su dviem poilsio aikštelėmis ir apšvietimu.

Praeitais metais suremontuota ir rekonstruota 8 636 kv. m. šaligatvių ir laiptų visame mieste – tai yra 13 % daugiau negu 2016 metais.

Gyventojams dažnai klausiant, kur kreiptis dėl netvarkingų šaligatvių, Miesto ūkio skyrius kviečia pranešti apie iškilusią problemą el. paštu miestoukis@alytus.lt arba per interneto svetainę „Tvarkau Alytų".

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą