Artėja Alytaus miesto savivaldybės seniūnaičių rinkimai

 


Prieš trejus metus išrinktų Alytaus miesto savivaldybės seniūnaičių kadencija artėja link pabaigos, tad Alytaus miesto savivaldybė pradeda rengtis naujiems rinkimams.
Šią savaitę Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu patvirtintas Seniūnaičių rinkimų 2018 m. grafikas. Jame numatyta, kad seniūnaičio kandidatūra raštu savivaldybės administracijos direktoriui turi būti pateikta iki 2018 m. gegužės 2 d. Kandidatus į seniūnaičius gali siūlyti tik tos seniūnaitijos, kurioje renkamas seniūnaitis, gyventojai ir bendruomeninės organizacijos. Seniūnaičio kandidatūrą pasirašytinai turi paremti ne mažiau kaip 20 rinkėjų.
Kandidatu (-e) į seniūnaičius gali būti pilnametis seniūnaitijos gyventojas, deklaravęs gyvenamąją vietą toje seniūnaitijoje, kurioje jo kandidatūra siūloma į seniūnaičius. Seniūnaičiu negali būti renkamas asmuo, kuris yra Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys, savivaldybės administracijos direktorius, savivaldybės kontrolierius, savivaldybės administracijos tarnautojas, įstatymų nustatyta tvarka pripažintas kaltu dėl sunkaus ar labai sunkaus nusikaltimo padarymo ir turi neišnykusį ar nepanaikintą teistumą, yra įstatymų nustatyta tvarka uždraustos organizacijos narys, yra teismo pripažintas neveiksniu tam tikroje srityje.
Kandidatų į seniūnaičius sąrašus planuojama skelbti 2018 m. gegužės 7 d., o seniūnaičių rinkimus organizuoti gegužės 8, 9, 10, 14 ir 15 d.
Pirmiausia bus renkami Alyčio ir Domantonių seniūnaitijų seniūnaičiai. Rinkimai Alytaus Piliakalnio progimnazijoje (Jiezno g. 1) vyks gegužės 8 d. nuo 17 iki 20 val.
Gegužės 9 d. nuo 17 iki 20 val. VšĮ Alytaus miesto bendruomenės centre (Jaunimo g. 3) bus renkami Volungės, Likiškių, Vidzgirio, Kalvos ir Jurgiškių seniūnaitijų seniūnaičiai. Putinų ir Panemunės seniūnaičių rinkimai vyks gegužės 10 d. nuo 17 iki 20 val. Šių mikrorajonų gyventojai už pateiktas kandidatūras galės balsuoti Šaltinių pagrindinėje mokykloje (Lauko g. 23). Dvaro, Senamiesčio, Kurorto, Ulonų, Dainavos seniūnaitijos seniūnaičiai bus renkami gegužės 14–15 d. nuo 17 iki 20.00 val. Alytaus miesto savivaldybės priimamajame (Rotušės a. 4). Taip pat šiomis dienomis savivaldybės priimamajame galės balsuoti visų miesto seniūnaitijų gyventojai, nesuspėję to padaryti arčiau namų esančioje apklausos (rinkimų) vietoje.
Rinkėjai ir kandidatai skundus ir pretenzijas dėl apklausos organizavimo Alytaus miesto savivaldybės administracijai galės pateikti iki 2018 m. gegužės 17 d. įskaitytinai.
Seniūnaičių rinkimų metu balsams tarp kandidatų pasiskirsčius po lygiai arba nesurinkus pakankamai balsų pagal atskirą grafiką bus skelbiamas pakartotinis balsavimas. Rinkimai laikomi įvykusiais, jeigu rinkimuose dalyvauja ne mažiau kaip 5 procentai seniūnaitijos gyventojų, turinčių teisę rinkti seniūnaitį. Neįvykus rinkimams, pakartotiniai rinkimai organizuojami ne vėliau kaip po 2 mėnesių. Pakartotiniams rinkimams netaikomas šioje dalyje nustatytas reikalavimas dėl rinkimuose dalyvaujančių gyventojų skaičiaus.
Naujai išrinktiems seniūnaičiams bus įteikti pažymėjimai. Seniūnaičiai dirba visuomeniniais pagrindais, jiems kompensuojamos tik ryšio, transporto, interneto, kanceliarijos priemonių įsigijimo išlaidos (60 Eur per ketvirtį). Seniūnaičio statusas apibrėžtas Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatyme.
Daugiau informacijos apie Alytaus miesto savivaldybės seniūnaičių rinkimų organizavimo tvarką ir seniūnaitijų ribas rasite: (nuoroda į Tarybos sprendimą) ir (nuoroda į mero potvarkį M-10).
Linkime išsirinkti veiklų ir Jūsų bendruomenės interesams atstovaujantį seniūnaitį.

Alytaus miesto savivaldybės informacija 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą