Seniūnaičių rinkimai: teikite kandidatus!

Gegužės mėnesį Alytuje vyks seniūnaičių rinkimai. Laiko iki jų liko visai nedaug, tad Alytaus miesto savivaldybė kviečia gyventojus Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriui raštu teikti seniūnaičių kandidatūras. Kandidatus į seniūnaičius iki 2018 m. gegužės 2 d. gali siūlyti tik tos seniūnaitijos, kurioje renkamas seniūnaitis, gyventojai ir bendruomeninės organizacijos. Seniūnaičio kandidatūrą pasirašytinai turi paremti ne mažiau kaip 20 rinkėjų.

Kandidatu (-e) į seniūnaičius gali būti pilnametis seniūnaitijos gyventojas, deklaravęs gyvenamąją vietą toje seniūnaitijoje, kurioje jo kandidatūra siūloma į seniūnaičius. Seniūnaičiu negali būti renkamas asmuo, kuris yra Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys, savivaldybės administracijos direktorius, savivaldybės kontrolierius, savivaldybės administracijos valstybės tarnautojas, įstatymų nustatyta tvarka pripažintas kaltu dėl sunkaus ar labai sunkaus nusikaltimo padarymo ir turi neišnykusį ar nepanaikintą teistumą, yra įstatymų nustatyta tvarka uždraustos organizacijos narys, yra teismo pripažintas neveiksniu tam tikroje srityje.

Kandidatų į seniūnaičius sąrašus planuojama skelbti 2018 m. gegužės 7 d., o seniūnaičių rinkimus organizuoti gegužės 8, 9, 10, 14 ir 15 d.

Pirmiausia bus renkami Alyčio ir Domantonių seniūnaitijų seniūnaičiai. Rinkimai Alytaus Piliakalnio progimnazijoje (Jiezno g. 1) vyks gegužės 8 d. nuo 17 iki 20 val.

Gegužės 9 d. nuo 17 iki 20 val. VšĮ Alytaus miesto bendruomenės centre (Jaunimo g. 3) bus renkami Volungės, Likiškių, Vidzgirio, Kalvos ir Jurgiškių seniūnaitijų seniūnaičiai. Putinų ir Panemunės seniūnaičių rinkimai vyks gegužės 10 d. nuo 17 iki 20 val. Šių mikrorajonų gyventojai už pateiktas kandidatūras galės balsuoti Šaltinių pagrindinėje mokykloje (Lauko g. 23). Dvaro, Senamiesčio, Kurorto, Ulonų, Dainavos seniūnaitijos seniūnaičiai bus renkami gegužės 14–15 d. nuo 17 iki 20.00 val. Alytaus miesto savivaldybės priimamajame (Rotušės a. 4). Taip pat šiomis dienomis savivaldybės priimamajame galės balsuoti visų miesto seniūnaitijų gyventojai, nesuspėję to padaryti arčiau namų esančioje apklausos (rinkimų) vietoje.

Daugiau informacijos apie Alytaus miesto savivaldybės seniūnaičių rinkimų organizavimo tvarką ir seniūnaitijų ribas rasite: teisės aktuose (Alytaus miesto savivaldybės seniūnaičių rinkimų organizavimo ir jų atšaukimo tvarkos aprašas. Potvarkis Dėl Alytaus miesto savivaldybės gyvenamosios vietovės suskirstymo į seniūnaitijas.)

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą