Lietuva – be politinės korupcijos

Alytaus miesto savivaldybėje vyko susitikimas - diskusija su Seimo nariu Vytautu Baku.

„Alytus – vienas atspariausių politinei korupcijai miestų" – pradėdamas diskusiją konstatavo Seimo narys V.Bakas.

Seimo narys pasakojo, kaip didelių galios centrų, pavyzdžiui verslo grupių, interesai gali valstybę paversti oligarchų šalimi ir nupasakojo galimas schemas. Pasiūlyti korupcijos prevencijos ir valdymo veiksmai: Civilinio turto konfiskavimo įstatymas, principai kaip atlyginti žalą valstybei, kaip strateginiuose objektuose dirbti be nepatikimų tiekėjų bei tikslas - skatinti tiriamąją žurnalistiką.

„Politika – tai laukas, kuriame vyksta mūšis, ir, norint įgyvendinti savo idėjas, tenka netgi paaukoti asmeninį komfortą", - teigė Seimo narys.

Auditorijoje kilo aktyvi diskusija, kaip pažaboti korupciją valstybėje su siūlymais sugriežtinti bausmes už korupciją bei trumpinti kadencijų Seime skaičių.

Aktyvūs visuomenės atstovai kėlė klausimą dėl situacijos Alytaus mieste, išdėstydami įvairias subjektyvias prielaidas. Seimo narys ta proga palietė ir kitą opų klausimą – elementarios paramos politikams stoką. Daugumai veikėjų vos įžengus į politiką klijuojama nusikaltėlio etiketė ir ši klišė labai stipriai stabdo progresą bei asmeninę iniciatyvą.

Diskusija baigėsi stipriu alytiškių palaikymu ir plojimais, įrodančiais, kad Alytus – atviras, draugiškas bei pilietiškas miestas.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą