Volungės rinkimų apylinkės prieigos pritaikytos neįgaliesiems ir senyvo amžiaus rinkėjams

Šalia Alytaus „Volungės" pagrindinės mokyklos nuleisti bordiūrai, panaikinti laiptai ir perklotos iškilotos  šaligatvio plytelės. Šie darbai atlikti siekiant neįgaliesiems ir senyvo amžiaus rinkėjams pritaikyti balsavimui skirtas patalpas.
2016 m. Lietuvos Respublikos vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimu buvo patvirtintas Balsavimo patalpų įrengimo tvarkos aprašas. Jame numatyta, kad į balsavimui skirtas patalpas turi būti numatyta  galimybė nesunkiai patekti neįgaliesiems ir senyvo amžiaus rinkėjams. Taip pat rekomenduojama, kad balsavimo patalpos būtų įrengtos savivaldybių arba valstybės arba savivaldybių institucijų, įstaigų, seniūnaitijų, bendruomenių bei viešosios apskrities pastatų pirmame aukšte, taip pat bent viena balsavimo kabina būtų pritaikyta rinkėjams su negalia ir skirta užpildyti rinkimų biuletenį sėdint kėdėje ar neįgaliojo vežimėlyje.
Alytaus miesto teritorija padalinta į 24 rinkimų apylinkes, iš jų 13 apylinkių balsavimo patalpos neatitinka minėtų reikalavimų: A. Ramanausko-Vanago rinkimų apylinkė Nr. 2 (Birutės g. 2), A. Matučio rinkimų apylinkė Nr. 4 (Daugų g. 7), Santaikos  rinkimų apylinkė Nr. 5 (Santaikos g. 30), Kolegijos rinkimų apylinkė Nr. 6 (Studentų g. 30), Dzūkijos rinkimų apylinkė rinkimų apylinkė Nr.7 (Tvirtovės g. 7), Naujoji rinkimų apylinkė (Tvirtovės g. 3), Statybininkų rinkimų apylinkė (Vingio g. 15A), Vilties rinkimų apylinkė Nr. 10 (Vilties g. 12), Alytaus dujų rinkimų apylinkė Nr. 15 (Ūdrijos g. 38A), Panemunės rinkimų apylinkė (A. Jonyno g. 10) Jaunimo rinkimų apylinkė Nr. 22 (Jaunimo g. 3), Jurgiškių rinkimų apylinkė Nr. 23 (Likiškėlių g. 12),  Likiškėlių rinkimų apylinkė Nr. 24 (Likiškėlių g. 14). Šiame sąraše buvo ir Volungės rinkimų apylinkė Nr. 21 (Volungės g. 2), tačiau jos prieigos jau baigiamos pritaikyti neįgaliesiems ir senyvo amžiaus žmonėms.
Pasak Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vedėjos Palmiros Raškauskienės, laiko iki artimiausių rinkimų dar šiek tiek liko ir apylinkių balsavimo patalpos ir jų prieigos pagal galimybes bus pritaikomos.

Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

Komentarai

  • Nuomuonė
    prieš 1 minučių
    Mano nuomuone dabar tik beliko mokykloje i aktų salę lifta irengti o ižengus pro duris rampa padaryti nes tenai irgi laiptai. Taigi jaigu giretės savo darbais tai papasakokite viską kaip yra, nes žmones su negalia atvažiuos iki durų ir nieko nepešę turės judėti namo. Čia tas pats kaip sveikatingumo taką padarė asfaltuotą, kad lengviau važiuoti būtų o iki tako visur trinkelės. Tai kame palengvinimas?

Parašykite komentarą