Vis daugiau naujakurių renkasi Alytaus rajoną

 


Suskaičiavus 2018 metų duomenis, džiugina, kad Alytaus rajoną gyvenimui renkasi vis daugiau žmonių. Rezultatai rodo, kad 2018 metais augo išduotų statybą Alytaus rajono savivaldybės teritorijoje leidžiančių dokumentų skaičius.

Praėjusius metus lyginant su 2017-aisias, auga statybų rodikliai. Alytaus rajone išduota 172 statybos leidimai, o tai 23 daugiau nei 2017-aisiais. Iš jų 134 leidimai statyti naują statinį, 38 – rekonstruoti.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Architekto skyriaus vedėja Giedrė Ilgūnaitė įvardijo, kad Alytaus rajone ir toliau vyrauja individualiųjų gyvenamųjų namų statyba.

„Naujai statyti vieno buto gyvenamąjį namą išduota 85 leidimai. Miesto gyventojai individualius namus mieliau statosi rajone, o ne pačiame mieste, kadangi namų valdos sklypai rajonuose yra pigesni“, – sakė vedėja.

Vis daugiau gyvenviečių kuriasi ir soduose. Žmonės, norintys turėti ne tik nuosavą būstą, bet ir žemės lopinėlį, keliasi gyventi į sodų bendrijas. Iš 38 išduotų leidimų statinių rekonstrukcijai, daugiausia pastatų rekonstruojama sodų bendrijų teritorijose, keičiant sodo namo paskirtį į vieno buto gyvenamąjį namą.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Architekto skyriaus specialistai pastebi, kad daugiausiai naujakurių yra šalia miesto įsikūrusiose teritorijose. Naują statybą leidžiančių dokumentų daugiausia išduodama Alytaus miesto priemiestinėse Alytaus ir Alovės seniūnijose, kuriose yra parengti specialieji planai.

Išduoti du leidimai atnaujinti ir modernizuoti daugiabučius namus Simno mieste ir Vankiškių kaime.


Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą