Už kelionę į darbą mokės savivaldybė

Nedarbui mažinti Alytaus rajone taikomos įvairios priemonės. Rezultatas – per trejus metus bedarbių mažėjo bene sparčiausiu tempu Lietuvoje – nuo 15,1 proc. 2015 m. iki 10,6 proc. 2018 m. Nedirbančių darbingo amžiaus rajono gyventojų sumažėjo 4,5 proc. Alytaus rajono savivaldybė pernai išbandė naują nedarbo mažinimui skirtą priemonę, kuri pasiteisino ir bus tęsiama šiemet – įsidarbinusiems bedarbiams mokės kelionės į darbą ir atgal išlaidų kompensacijas.

Įsidarbinę ir išdirbę tris mėnesius Alytaus rajono gyventojai ketvirtąjį mėnesį gali gauti kelionės į darbą ir atgal kompensaciją, kurią skiria savivaldybė. Ši buvusių bedarbių rėmimo priemonė buvo išbandyta pernai. Išmokos skirtos 23 rajono gyventojams. Kompensacijoms buvo panaudota 3,7 tūkst. Eur.

„Siekiame sėkmingo bedarbių įsidarbinimo ir įsitvirtinimo darbo rinkoje. Nusprendėme kompensuoti išlaidas į darbą ir atgal, kad žmonėms šios išlaidos nebūtų priežastis nebedirbti“, – sako Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.

Šiemet Alytaus rajono savivaldybės biudžete bedarbių kelionėms į darbą kompensacijoms numatyta 15 tūkst. Eur.

Kelionės išlaidos į darbą ir atgal gali būti kompensuojamos įsidarbinusiems Alytaus rajono savivaldybės bedarbiams, registruotiems Užimtumo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Kauno klientų aptarnavimo departamento Alytaus skyriuje ir turintiems bedarbio statusą.

Kompensacija skiriama bedarbiams, įsidarbinusiems nuo 2018 metų spalio 1 d. ir išdirbusiems ne mažiau kaip 3 mėnesius. Kompensacijos mokamos už kitus vėlesnius, bet ne ilgiau kaip 9 mėnesius. Savivaldybės skiriamos išmokos dydis yra ne didesnis nei 70 Eur per mėnesį.

Kelionės išlaidos į darbo vietą ir atgal bedarbiams kompensuojamos atsižvelgiant į atstumą nuo bedarbio gyvenamosios vietos Alytaus rajone iki darbo vietos, tačiau už ne daugiau kaip 20 km. Atstumas skaičiuojamas pagal elektroninio žemėlapio skaičiuoklėje https:///www.maps.lt nurodomą trumpiausią maršrutą.

„Atstumas iki darbo vietos skaičiuojamas pagal formulę, kurią sudaro atstumas iki darbo vietos, bedarbio važiuotų į darbą dienų skaičius per mėnesį, vieno kilometro tarifinis įkainis, kuris yra 0,08 Eur. Kompensacija gali būti skiriama ir važiuojantiems viešuoju, ir savo transportu“ , – paaiškino savivaldybės Ekonomikos skyriaus vedėja Jolita Gruzinskienė.

Kelionės išlaidos į darbą nekompensuojamos, jeigu įsidarbinusio bedarbio nuolatinė gyvenamoji vieta yra tame pačiame mieste, miestelyje ar kaime, kaip ir darbo vieta.

J. Gruzinskienė atkreipia dėmesį, kad bedarbiams, dalyvaujantiems Alytaus rajono savivaldybės užimtumo didinimo programoje, kelionės išlaidos į darbą ir atgal kompensuojamos iš šiai programai skirtų specialiosios tikslinės dotacijos lėšų nuo pirmos įsidarbinimo dienos už dirbtą laikotarpį. Šioje programoje bedarbiai gali dalyvauti ne ilgiau kaip 6 mėnesius.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą