Bus pasinaudota Panevėžio rajono savivaldybės gerąja patirtimi

Panevėžio rajono savivaldybės Velžio ir Raguvos gimnazijose 2018-2019 m. m. buvo organizuotas mokinių maitinimas, taikant „švediško stalo" principą, kai šių gimnazijų mokiniai galėjo patys pasirinkti ir įsidėti valgiaraščiuose nurodytus patiekalus ir norimą maisto kiekį. Mokiniai ir jų tėveliai tokio maitinimo organizavimo principo taikymu buvo labai patenkinti.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas, šio skyriaus vyriausioji specialistė Laima Kairienė, atsakinga už mokinių maitinimo organizavimą Alytaus miesto savivaldybės mokyklose, UAB „Genutės sodyba" direktorė Genutė Munikienė ir UAB „Jotvingių maistas" direktorė Vida Skroblienė, kurių vadovaujamos įmonės maitina net 5 mūsų miesto bendrojo ugdymo mokyklų mokinius, 2019 m. rugpjūčio 21 d. lankėsi Panevėžio rajono savivaldybėje, siekdami pasisemti gerosios patirties, kaip organizuoti mokinių maitinimą, taikant „švediško stalo" principą. Alytiškius priėmė, gerąja šios srities patirtimi pasidalijo ir į rūpimus klausimus atsakė Panevėžio rajono savivaldybės meras Povilas Žagunis, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Kęstutis Rimkus, šio skyriaus vyriausioji specialistė Salvinija Motiejauskienė, atsakinga už mokinių maitinimo organizavimo klausimų sprendimą Panevėžio rajono savivaldybės mokyklose, kiti atsakingi darbuotojai.

Alytiškių delegacija apsilankė Panevėžio rajono Velžio gimnazijoje, kurios direktorius Rimtas Baltušis ir jo kolegos bei mokinių maitinimą organizuojančios įmonės direktorė pristatė savo patirtį organizuojant 1-4 klasių mokinių maitinimą pagal „švediško stalo" principą. Buvo pristatomos jau modernizuotos arba šiuo metu įrenginėjamos mokinių fizinio ugdymo erdvės tiek pastato viduje, tiek gimnazijos teritorijoje.

Vėliau lankytasi Panevėžio rajono savivaldybės Raguvos gimnazijoje, kurios direktoriaus pavaduotojas ūkiui Audrius Karaliūnas ir šios gimnazijos mokinių maitinimą organizuojančios įmonės direktorė pademonstravo valgyklos įrangą, kuri būtina organizuojant 1-8 ir gimnazijos I-IV klasių mokinių maitinimą pagal „švediško stalo" principą, ir pabrėžė, kad tokio maitinimo būdo privalumas – mokinių savarankiškumo ugdymas, socialinės atskirties mažinimas ir socialinių įgūdžių gerinimas, valgymo kultūros puoselėjimas, skonio lavinimas, nesuvartojamo maisto kiekio mažinimas.

Sužavėjo šios gimnazijos moderniai ir skoningai įrengtos mokinių ugdymo ir kitos erdvės, kurios, be jokios abejonės, daro teigiamą poveikį visiems čia besimokantiems ir dirbantiems asmenims. Viskas padaryta su meile ir pagarba žmogui. Šia Raguvos gimnazijos gerąja patirtimi galėtų pasinaudoti visos Lietuvos mokyklos!

Planuojama, kad nuo 2019 metų rudens mokinių maitinimo „švediško stalo" principas bus pradėtas taikyti Alytaus šv. Benedikto gimnazijoje, o vėliau palaipsniui visose Alytaus miesto savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklose, jeigu tam pritars Alytaus miesto savivaldybės taryba.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą