Alytaus rajono savivaldybėje vyko ekstremalių situacijų operacijų centro narių mokymai

Alytaus rajono savivaldybėje vyko Alytaus rajono savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų centro narių mokymai, kuriuos vedė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie VRM Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Civilinės saugos skyriaus vyresnysis specialistas Albertas Sabestinas.

Mokymų dalyviai buvo supažindinti su civilinės saugos sistemos organizavimo ir veiklos principais, veiklos samprata, pagrindiniais civilinę saugą reglamentuojančiais teisės aktais.

Kalbėta apie ekstremaliųjų situacijų operacijų centro grupių veiklos bei gyventojų perspėjimo ir informavimo organizavimą, veiksmus ekstremaliosios situacijos, ekstremaliojo įvykio, karo atveju.

Ekstremalių situacijų operacijų centras yra savivaldybės administracijos direktoriaus sudaryta nuolatinė civilinės saugos valdymo institucija, kuri teisės aktų nustatyta tvarka organizuoja gyventojų, valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų, kitų įstaigų ir ūkio subjektų perspėjimą ir informavimą apie įvykį, ekstremalų įvykį, ekstremalią situaciją, galimus padarinius, jų šalinimo priemones ir apsisaugojimo nuo ekstremalios situacijos būdus; keičiasi informacija su kitų institucijų operacijų centrais, analizuodamas, vertindamas įvykio, ekstremalaus įvykio, ekstremalios situacijos eigą.

Informaciją, kaip pasirengti nelaimei, kaip elgtis jai įvykus, kaip gauti reikiamą informaciją ekstremaliosios situacijos metu ir kitą, galima rasti Lietuvos pasirengimo ekstremaliosioms situacijoms svetainėje LT72.lt.

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą