Informacija apie galimybę pasinaudoti būsto nuomos mokesčių dalies kompensacija

Informuojame, kad pagal LR paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti 2014-10-09 įstatymą Nr. XII-1215 asmenys ar šeimos turi galimybę pasinaudoti būsto nuomos mokesčių dalies kompensacija, kurie atitinka visus nurodytus reikalavimus:

1) Gyventojų turto deklaravimo įstatyme nustatyta tvarka deklaravo turtą ir gautas pajamas, kurios, vadovaujantis Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo 17 str., įskaitomos į asmens ar šeimos gaunamas pajamas ir neviršija šių dydžių:

· asmens be šeimos grynosios metinės pajamos – 6 222 Eur ir turtas – 6 832 Eur,

· dviejų ar trijų asmenų šeimos grynosios metinės pajamos – 12 932 Eur ir turtas – 13 664 Eur,

· keturių ar daugiau asmenų šeimos grynosios metinės pajamos vienam asmeniui – 3 782 Eur ir turtas vienam asmeniu – 6 832 Eur;

2) Neturi LR teritorijoje nuosavybės teise būsto arba turimas būstas yra fiziškai nusidėvėjęs daugiau kaip 60 proc., arba turimo būsto plotas, tenkantis vienam šeimos nariui, yra mažesnis kaip 10 kv. m. arba mažesnis kaip 14 kv. m., jeigu šeimoje yra neįgalusis asmuo ar sergantis sunkia lėtinės ligos forma;

3) Pateikė pagal Civiliniame kodekse nustatytas sąlygas, netrumpiau kaip vieniems metams, sudarytą būsto nuomos sutartį (jeigu šiuo metu nuomojasi būstą privačiai iš kito asmens). Nurodytomis sąlygomis sudaryta sutartis privalo būti įregistruota LR Nekilnojamojo turto registre.

Daugiau informacijos tel. (8315) 55 141.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą