Žurnalistų auksinė kulka pirmą kartą įteikta miesto savivaldybės merui

 

Žurnalistų sąjungos Vilniaus skyrius tradiciškai rinko žiniasklaidos priemonę ar žurnalistą, vertą „Taikliausio šūvio“ nominacijos. Šis prizas teikiamas radijo, televizijos, interneto ar spaudos žurnalistams, buvusiems svarbiausių įvykių centre, objektyviai atspindėjusiems metų aktualiją.
Šiemet, Vilniaus skyriaus valdyba, ieškodama „Taikliausio šūvio“, pažvelgė kiek plačiau ir nusprendė vertinti ne tik žurnalistinį darbą, bet ir pilietiškumą, atsakomybę ir šiai nominacijai pristatė Alytaus miesto savivaldybės merą Nerijų Cesiulį. Pirmą kartą istorijoje šią nominaciją pelnė ne žurnalistas ar redakcija, o politikas.
Alytaus miesto savivaldybės meras dėkojo už įvertinimą ir pagalbą gaisro metu. „Be žiniasklaidos pagalbos vargu ar centrinė valdžia apskritai būtų susidomėjusi gaisru. Tačiau šio apdovanojimo negaliu atsiimti vienas, nes vienas lauke – ne karys. Visi suprantame, kad kulka iššautų – reikia parako. Tas parakas buvo mano patarėja komunikacijai Agnė Čeplinskienė. Ačiū už pagalbą“, – dėkojo miesto savivaldybės meras N.Cesiulis.
„Už taikliausią šūvį gavome auksinę kulką. Tik šaudyti mums niekur nereikėjo. Centrinė valdžia, ministrai, atsakingos institucijos – patys šaudė į save abejingumu, vangumu ir pavėluota reakcija. Dėkoju merui už pasitikėjimą, šeimai – už palaikymą. Šiandien sąžinė rami – tokios nelaimės akivaizdoje išlikome sąžiningi ir atviri“, – iš mero rankų atsiimdama apdovanojimą sakė mero patarėja komunikacijai Agnė Čeplinskienė.
Kai spalio 16 dieną UAB „Ekologistika“ padangų perdirbimo gamykloje įsiliepsnojo gaisras, žiniasklaidoje tai buvo pagrindinė tema, trukusi dvi savaites. Pasak Žurnalistų sąjungos Vilniaus skyriaus pirmininkės Jolantos Mažylės, tomis dienoms meras N. Cesiulis buvo trys viename – ne tik organizavo gaisro gesinimo darbus, rūpinosi ugniagesiais ir gyventojais, bet kartu buvo ir informacijos teikėjas. „Tarsi žiniasklaidos atstovas jis operatyviai ir objektyviai informavo miesto ir šalies gyventojus apie padėtį gaisravietėje, pažerdavo kritikos biurokratams.“

Alytaus miesto savivaldybės informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą