Nepastovūs orai stabdo žvyrkelių lyginimo darbus


Dabartiniai orai sunkina kelių lyginimą greideriu. Alytaus rajono savivaldybė yra pasiruošusi vykdyti darbus, tačiau pradėti trukdo, o pradėjus dažnai nutraukia, nepalankios oro sąlygos.
Pasak Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio ir architektūros skyriaus vyr. specialistės Neringos Makaveckienės, šiuo metu žvyrkeliai yra duobėti, dėl ko dažnai sulaukiama nemažai gyventojų pranešimų ir prašymų juos lyginti, tačiau atlikti darbų neleidžia oro sąlygos.
„Kelio lyginimo greideriu kokybei ypač svarbi yra jo drėgmė. Kelių negalima tinkamai suformuoti esant per daug sausai kelio dangai arba ilgą laiką lyjant. Būtent pastarasis reiškinys ir trukdo tinkamai vykdyti darbus“, – sakė specialistė. Pasak jos, dangos yra stebimos ir darbai atliekami tik tada, kai drėgmė tampa tinkama darbui.
Alytaus rajono savivaldybė prižiūri beveik 1200 km vietinės reikšmės kelių, iš jų daugiau kaip 900 km yra žvyrkeliai. Kelių priežiūros ir remonto darbus vykdys pernai savivaldybės viešąjį konkursą laimėjusi UAB „Medinita“.
Kelių einamieji remontai atliekami pagal gyventojų, seniūnijų seniūnų pranešimus, pirmumas teikiamas keliams, kuriuose intensyviausias eismas, tankus užstatymas gyvenamaisiais namais, važiuoja mokykliniai autobusai.
Šiais metais Alytaus rajono kelių, gatvių tvarkymui ir komunaliniams darbams numatyta 2 mln. daugiau nei praėjusiais metais – iš viso 6 mln. 853 Eur. Kelių remontui ir priežiūrai savivaldybės biudžete suplanuota 2 mln. 935 tūkst. Eur.
Papildomai lėšų rajono kelių ir gatvių priežiūrai bei remontui tikimasi gauti iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos.


Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą