Nuo liepos 1 d. už darželius teks mokėti brangiau

Vaikų ugdomų pagal ikimokyklinio ugdymo programą tėvai nuo 2020 m. liepos 1 d. turės mokėti fiksuotą 15 Eur, o vaikų ugdomų pagal priešmokyklinio ugdymo programas tėvai – 10 Eur dydžio fiksuotą mokestį nepriklausomai nuo to, kiek dienų vaikas lankė ikimokyklinio ugdymo mokyklą.
Patvirtinus šį mokestį tėvams leidžiantiems vaikus į lopšelio grupes (iki 3 m.) paslaugų kaina išaugs 17,16 Eur ir sieks 65,56 Eur/ mėn., o darželio grupes nuo 3 m. iki 6 m., priešmokyklinio ugdymo ir savaitinių priešmokyklinių ugdymo grupes lankančių vaikų tėvams teks mokėti 18,92 Eur daugiau nei anksčiau – 72,16 Eur. (anksčiau – 53,24 Eur.).
Neformaliojo švietimo lopšeliuose-darželiuose ir mokyklose-darželiuose kaina daugiausiai didėja dėl išaugusių maitinimo paslaugų išlaidų, kurios anksčiau kainavo 1,87 Eur, o nuo šiol – 2,30 Eur ir 2,60 Eur – ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių vaikams (nuo 3 iki 7 m.) už kiekvieną dieną.
50 procentų surenkamo fiksuoto mėnesinio mokesčio būtų skirta edukacinei aplinkai (baldams, ugdymo priemonėms, spaudiniams, žaislams, kanceliarinėms prekėms) kurti skirtos lėšos ir kiti 50 procentų – aplinkos išlaikymo (komunalinių paslaugų, ilgalaikio turto eilinio remonto, ryšių, interneto paslaugų, interneto svetainės priežiūros, būtinųjų paslaugų ir patikrų) išlaidoms.
Posėdžio metu buvo svarstoma ir tarybos nario Gedimino Daukšio inicijuota sprendimo projekto alternatyva. Joje buvo siūlyta papildomai surinktas lėšas skirti darbuotojų darbo užmokesčiui didinti.
Už pateiktą projektą balsavo 11 tarybos narių, už alternatyvą – 3, o 7, nepritardami šiam sprendimo projektui, visai nebalsavo.

Alytaus miesto savivaldybės informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą