Alytaus rajone kelių priežiūros darbai tęsiami

 

Daugiau kaip mėnesį besitęsiantis karantinas pristabdė kai kuriuos planuotus, tačiau ne kelių priežiūros darbus. Alytaus rajono savivaldybė dažnai sulaukia gyventojų prašymų dėl kelių būklės gerinimo, todėl šia prioritetine sritimi rūpinamasi ir karantino metu.

Alytaus rajono savivaldybė prižiūri beveik 1 200 km vietinės reikšmės kelių, iš kurių daugiau kaip 900 km yra žvyrkeliai.
Pasak Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio ir architektūros skyriaus vyriausiosios specialistės Vytautės Naruševičienės, ilgą laiką netinkamos oro sąlygos neleido kelių lyginti greideriu, tačiau šiuo metu darbai yra vykdomi: „Kelių lyginimo darbus vykdome pagal planą, šiandien darbai baigti Butrimonių seniūnijoje, taip pat tęsiami Krokialaukyje“.

Visose seniūnijose žvyrkeliai jau vieną kartą lyginti greideriu.Taip pat darbai jau atlikti Miroslave, Punioje ir Butrimonyse. Dar vėliau greideriai dirbs Daugų, Pivašiūnų, Alovės, Simno, Nemunaičio, Raitininkų seniūnijose.
Pivašiūnų ir Alytaus seniūnijose kelių lyginimas greideriu planuojamas artimiausiomis dienomis, tačiau šiuo metu situaciją sunkina per sausas oras. „Stebime situaciją ir ją vertiname, jei ir toliau bus sausa, turėsime stabdyti darbus, nes keliui galima padaryti daugiau žalos nei naudos“, – kalbėjo specialistė Vytautė Naruševičienė.

Šiais metais Alytaus rajono kelių, gatvių tvarkymui ir komunaliniams darbams numatyta 6 mln. 853 Eur. Kelių remontui ir priežiūrai savivaldybės biudžete suplanuota 2 mln. 935 tūkst. Eur.
Kelių priežiūros ir remonto darbus vykdo pernai savivaldybės viešąjį konkursą laimėjusi UAB „Medinita“.


Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą