Simne suplanuoti darbai nestoja, komunaliniams reikalams – lengvasis traktorius

Nors dėl karantino teko atšaukti ne vieną suplanuotą renginį Simne, tačiau miestas – šių metų mažoji Lietuvos kultūros sostinė – be dėmesio neliks. Jame apsilankęs Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas su SĮ „Simno komunalininkas“ direktoriumi Juozu Kalėda, seniūnu Vladu Čeponiu, parapijos klebonu Raimundu Žukausku ir tarybos nariu Gintautu Radžiukynu aptarė suplanuotus darbus.
Kas bus padaryta?
Dar šiais metais numatyta išasfaltuoti Kalesninkų–Metelytės, Atesninkų–Šarkiškių kelius, Naujakurių gatvę Verebiejuose, išlyginamąjį asfalto sluoksnį pakloti Simne Kaimynų gatvėje.
„Šiuo metu vyksta kelių projektavimo darbai. Asfalto tiesimas planuojamas šią vasarą“, – susitikime su rajono vadovu kalbėjo J. Kalėda.
Simno bažnyčia šiais metais mini 500 metų jubiliejų.
„Simnui metai ypatingi. Deja, visas pasaulis susiduria su iššūkiais, kurie keičia planus. Kai kurie renginiai Simne atšaukti. Tikiuosi, kad rugpjūčio pabaigoje suplanuota bažnyčios jubiliejaus iškilmė įvyks“ ,– kalbėjo A. Vrubliauskas.
Bažnyčia savo jubiliejų turėtų pasitikti su nauja presbiterija. Jos sutvarkymo darbams lėšų planuoja skirti Alytaus rajono savivaldybė, prisidėti žada ir parapijos klebonas R. Žukauskas.
Šią vasarą bus apšviestas gyventojų ir svečių pamėgtas pėsčiųjų takas į Giluičio ežero paplūdimį. Praėjusiais metais prie tako pastatyti suoliukai.
Baigiamas ruošti ir Pavasario gatvės daugiabučių kvartalo gerbūvio sutvarkymo darbų projektas. Kvartale renovuoti 6 namai. Prie daugiabučių numatoma įrengti pėsčiųjų taką, žaidimų įrenginius, pastatyti lauko treniruoklius, suoliukus, sutvarkyti automobilių stovėjimo aikštelę. Šiems darbams atlikti teks išpjauti dalį medžių. Apie tai su gyventojais buvo tariamasi praėjusiais metais spalio mėnesį vykusiame susitikime.
Lengvasis traktorius
„Naujas, gražus, gerai važiuoja, patogus dirbti“, – apie naują savivaldybės pirkinį komunaliniams darbams Simno seniūnijoje – lengvąjį traktorių – kalbėjo seniūnas V. Čeponis. Transporto priemonę vairuoja ne tik darbininkas, bet prireikus ir seniūnas.
Prie traktoriaus gali būti pritvirtinta priekaba, kurioje galima vežti šiukšlės, šakas, priekyje – sniego valytuvas ar šluota gatvėms valyti.
Tokį traktorių komunaliniams darbams atlikti turi ir Daugų seniūnija. Jeigu traktoriai pasiteisins, bus nupirkti ir kitoms seniūnijoms.


Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą