Alytaus miesto savivaldybės ir valstybės paskata – jaunoms alytiškių šeimoms

Nepaisant to, kad dėl viruso nuolat kalbama apie artėjančią krizę, Alytaus miesto savivaldybė ragina jaunas šeimas pasinaudoti jos ir valstybės teikiama parama įsigyjant pirmąjį būstą. Savivaldybės tarybos komitetuose šiuo metu svarstomi savivaldybės finansinės paramos pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms teikimo tvarkos aprašo pakeitimai, kuriuos patvirtinus, paramos gavimo kelias bus dar paprastesnis. 

Per praėjusius 2019 metus pagrindine subsidija pirmam būstui įsigyti pasinaudojo 57 jaunos šeimos. Papildoma, dar 5 proc. subsidija (kai šeimoje gimsta vaikas) skirta dar 3 šeimoms.
2018-ieji buvo pirmieji šios paskatos veikimo metai. Per juos subsidija pirmam būstui įsigyti pasinaudojo 61 šeima.
Turto valdymo ir verslo skyriaus vedėjos Auksės Juonienės teigimu, tarp jų buvo ir sugrįžusių iš užsienio valstybių, taip pat sugrįžusių iš didžiųjų Lietuvos miestų, kur būstai yra žymiai brangesni. Išmokėtų kreditų suma vien per praėjusius metus siekia 2,4 mln. Eur.
Nuo šių metų pradžios Alytaus miesto savivaldybės administracija jau išdavė 29 pažymas būsto kredito subsidijai gauti.
Valstybės subsidija gali pasinaudoti jaunos šeimos, kurių kiekvienas iš sutuoktinių yra iki 36 metų, neturi nuosavybės teise gyvenamo būsto arba turėto ar turimo būsto naudingasis plotas yra mažesnis kaip 14 kvadratinių metrų vienam asmeniui, arba turimas turtas Nekilnojamo turto kadastro duomenimis yra fiziškai nusidėvėjęs daugiau kaip 60 procentų.
Jaunoms šeimoms neauginančioms vaikų suteikiama 15 proc. būsto kredito subsidija, auginančioms vieną vaiką – 20 proc., auginančioms du vaikus – 25 proc., auginančioms tris ir daugiau vaikų – 30 proc. Prašymai teikiami per Socialinės paramos informacinę sistemą www.spis.lt prieš tai deklaravus šeimos turtą už praėjusius kalendorinius metus (forma FR 0001).
Jaunos šeimos, pasinaudojusios valstybės finansine paskata, taip pat gali gauti dar 5 proc. savivaldybės finansinę paramą, jeigu atitinka jaunos šeimos apibrėžimą ir bent vienas šeimos narys yra šių sričių specialistas: gydytojas, mokytojas, informacinių technologijų specialistas, inžinierius ir turi darbo santykius Alytaus mieste.
Alytaus miesto savivaldybė skatina aktyviau pasinaudoti valstybės finansine paskata jaunoms šeimoms bei papildoma savivaldybės finansine parama.
Dėl kilusių klausimų ir detalesnės informacijos galite kreiptis į Alytaus miesto savivaldybės Turto valdymo ir verslo skyriaus vedėją Auksę Juonienę tel. +370 626 56 460, arba šio skyriaus vyresn. specialistę Danguolę Versockienę +370 620 24 311.

AMSA inf. 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą