Iš finansinės paramos dėl karantino nebus išieškomos skolos

Antstoliai negalės išieškoti skolų iš paramos, kurią valstybė skyrė žmonėms ar įmonėms, nukentėjusioms dėl įvesto karantino. Seimas po svarstymo ypatingos skubos tvarka šiandien priėmė Teisingumo ministerijos parengtas Civilinio proceso kodekso pataisas.

„Nuo šiol bus draudžiama išieškoti skolas iš valstybės ar savivaldybės paramos bei kitų išmokų ar kompensacijų, kurios skiriamos dėl ekstremaliosios situacijos ar karantino, – sako teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.– Valstybė skyrė dideles lėšas, kad padėtų žmonėms ir verslui įveikti ekonominius sunkumus, todėl tie pinigai turi būti naudojami tik jų reikmėms“.

Iki šiol Civilinio proceso kodekse buvo numatyti atvejai, iš kokių lėšų negali būti vykdomas priverstinis išieškojimas. Skolų negalima išieškoti iš komandiruotpinigių; motinystės, tėvystės ir vaiko priežiūros išmokų, išeitinių išmokų bei kitų išmokų, skirtų nepasiturinčių gyventojų socialinei paramai. Taip pat išieškojimas negali būti nukreipiamas į buities, ūkio, darbo, mokymosi reikmenis ir kitą turtą, kurie būtini skolininko ar jo šeimos pragyvenimui, darbui pagal jo profesiją ar mokymuisi.

LR teisingumo ministerijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą