Savaitgalį praūžusiame „Ladies Go“ ralyje triumfavo aktoriaus T. Gryn ekipažas, atlikėjos E. Jakštytės ekipažas liko trečias

Permainingi orai šventinės nuotaikos nesugadino – Alytuje ir Druskininkuose gegužės 28 d. praūžęs orientacinio-pramoginio ralio „Ladies Go“ pirmasis etapas sutraukė gausų būrį automobilių sportui neabejingų damų ir ne tik. Tarp gerai nusiteikusių dalyvių buvo galima išvysti ir žinomų veidų – puikiai pasirodė ir prizinę trečiąją vietą Ladies Go Pro įskaitoje užėmė dainininkės Eglės Jakštytės ekipažas, į trasą leidosi Alytaus meras Nerijus Cesiulis, o pirmąją vietą bendroje įskaitoje pelnė ir įspūdingą pagrindinį prizą – „Orlen“ degalinės 1000 Eur čekį kurui iškovojo aktoriaus Tado Gryn ir panevėžiečių „Storent panos“  ekipažas, palikęs už nugaros konkurentes su patyrusiais lenktynininkais. Nuotaikingame ralyje įdomiu ir vaizdingu maršrutu po Dzūkijos apylinkes netrūko geros nuotaikos, smagių užduočių ir staigmenų, o renginį vainikavo Druskininkų Kurorto šventės metu įvykę nugalėtojų apdovanojimai, kuriuose buvo įtetiktos Druskininkų savivaldybės  ir Alytaus miesto  merų  taurės.

Dalyvių laukė 170 km itin vaizdingu maršrutu: ekipažai pajudėjo iš Druskininkų, nuo “Snow Kart” kartodromo, pakeliui atlikdami įvairiausias užduotis Šakočių muziejuje, nuotykių parke “Tarzanija”, Merkinės apžvalgos bokšte,  Viečiūnų bendruomenės namuose, ant aukščiausio Lietuvoje pėsčiųjų ir dviračių “Baltosios rožės” tilto, Alytaus Jaunimi parke  ir aplankydami gražiausias apylinkių objektus vyko į Alytų, o iš ten vėl grįžo į Druskininkus, finišas ir paskutinė nestandartinė “Ladies Go” slalomo rungtis vyko LSC Sporto komplekse “Druskininkai”.

Kova vyko iki paskutinių finišo linijos metrų, o ekipažams reikėjo pasitelkti ne tik vairavimo įgūdžius vidutinio greičio ruože, kartingų ir net dviejose slalomo rungtyse, bet ir atlikti galvoti privertusias smagias komandines užduotis, prisiminti istorijos žinias. Dalis užduočių buvo skirtos aplankyti gražiausias Dzūkijos vietas ir susipažinti su vietos kultūra. Pvz., dalyvės turėjo atpažinti šakočio kepimo įrankius, bendrine kalba paaiškinti dzūkiškus posakius. Kai kurias užduotis galėjo išbandyti ir žiūrovai: alytiškiai galėjo patikrinti savo įgūdžius SERES pramogino slalomo rungtyje su elektromobiliu. Orientaciniame-pramoginiame ralyje dalyvavo ir Alytaus  miesto meras Nerijus Cesiulis, važiavęs su „Pašėlusių močiučių“ komanda iš Kauno. 

„Smagiausia šiame ralyje yra tai, kad laimi ne greitis, o sumanumas, išmonė. Važiavome greitai, bet užteko laiko apžiūrėti apylinkes. Tai buvo ir mūsų regiono pristatymas, ir įdomios lenktynės, kuriose galėjo visi pasivaržyti. Važiavau su šauniu ekipažu, dalinomės informacija, kartu išspręsdavome užduotis, aš šiek tiek padėjau su jomis Alytuje. Tiesa, kai kurios užduotys buvo iššūkis ir man: pvz., teko pasukti galvą dėl dzūkiškų posakių. Turėjome tikslą ne laimėti, o dalyvauti ir gerai praleisti laiką. Smagu, kad „Ladies Go“ turi stiprią bendruomenę, kurios raliui ruošiasi kiekvienais metais“, – teigė Alytaus meras.

Vairuojančios damos galėjo rinktis įvairias kategorijas – vairuoti pradedančiųjų ar patyrusių įskaitose, taip pat su vyru ar šeima arba rinktis važiavimą su lenktynių ar pramogų pasaulio žvaigžde. Ši kategorija sulaukė daugiausiai dėmesio, o dalyvės savo porininkus renginio dieną sužinojo burtų keliu. Nors orientaciniame-pramoginiame ralyje dalyvavo ir merginoms padėjo ne vienas Lietuvos ralio čempionas ar patyręs automobilių sporto meistras, tačiau visus laurus pirmojo etapo bendrojoje įskaitoje nuskynė aktorius Tadas Gryn ir „Storent panos“ komanda.

„Pirmą kartą dalyvavau tokiame renginyje, sužinojau daug naujų dalykų. Važiavau su fantastišku ekipažu: buvo lengva ir bendrauti, ir užduotis spręsti. Mūsų vairuotoja buvo puiki, pademonstravo itin gerą greitį kartingų rungtyje, o šturmanė nedarė jokių klaidų. Apie laimėjimą iš tikrųjų negalvojau. Stengiausi netrukdyti ir padėti merginoms. Mano pagrindinė užduotis buvo skaičiuoti medžius (juokiasi), to reikalavo kelio knyga. Puikus renginys, emocijos labai geros“,– netikėtu laimėjimu džiaugėsi aktorius. 

Pirmosios vietos bendroje įskaitoje laimėtojas, kurios tapo ir kartingų rungties bei „Ladies Go žvaigždė/lenktynininkas“ kategorijos nugalėtojomis, nuo pat pradžių lydėjo laimingi atsitiktinumai, o intuicija kuždėjo, kad rezultatai bus geri. Merginų ekipažas gavo lemtingą pirmąjį numerį, o žinomo aktoriaus draugiją jos taip pat išsipranašavo. 
„Ralyje važiavome antrą kartą. Atvykus į registracijos punktą sužinojome, kad gausime pirmą numerį. Pajuokavome, kad pirmos ir būsime. Spėliojamame, kokią žvaigždę gausime. Būtume apsidžiaugusios bet kuria, tačiau vėl pajuokavome, kad su Tadu būtų smagu, juk toks charizmatiškas aktorius. Kai burtai lėmė, kad būtent Tadas bus mūsų ekipažo narys, ir juokėmės iš nuostabos, ir džiaugiamės. Tadas buvo pilnavertis komandos narys: sekė laiką, greitį, kartu sprendė užduotis, net kelio knygą perprato! Laikas praskriejo greitai, linksmai važiavome, nejautėme jokio streso. Nežinojome ko tikėtis, nes mūsų vieta dienos eigoje svyravo. Tačiau keturis kartus lipome ant scenos, o džiaugsmo ašaros ir emocijos liejosi per karštus. Nekantriai lauksime kitų etapų“, – kalbėjo pirmojo etapo lyderių „Storent panos“ atstovė Agnė Bungardė, kurios ekipažui įteiktas įspūdingas pagrindinis pirmojo etapo prizas –„Orlen“ 1000 Eur čekis kurui bei Druskininkų savivaldybės mero taurės.

Antros bendroje įskaitoje liko „Lady Bug“ iš Vilniaus, važiavusios su Petru Šiaučiūnu, trečios taip pat vilniškės – „RadGyLL-Tam-Team“, kurios buvo nepralenkiamos ir porų/šeimų įskaitoje. „Ladies Go Green“ įskaitoje geriausiai pasirodė „Nepralenkiamosios“ iš Alytaus, antros liko vilnietės „Newsec Racing team“, trečios – „Ju&Jo“. „Ladies Go PRO“ kategorijoje geriausiai sekėsi iš skirtingų miestų susibūrusiom  „Sėlinančioms Vapsvoms“, už jų išsirikiavo „Dirty Drive“ iš Elektrėnų  ir vilniečių  „Baltų gulbių“ ekipažai. Visi dalyviai buvo apdovanoti pramogų parko „Tarzanijos“, sporto klubo „Forum” Vilniuje, „Wake inn Vilkaviškis“ dovanų kuponais, pirmosios vietos laimėtojai buvo apdovanotos ir savaitgalliu su Seres3 automobiliu  bei  kitais rėmėjų prizais.

Pirmą kartą „Ladies Go“ pramoginį ralį išbandė ir aukštą trečią vietą Ladies Go pro įskaitoje iškovojo atlikėja Eglė Jakštytė, kuri po įtempto pasiruošimo naujam ispaniškų dainų projektui nusprendė save išbandyti šturmanės rolėje. 

„Pagaliau pavyko sudalyvauti šiame ralyje. Labai patiko, aš atlikau šturmanės vaidmenį. Nesitikėjome užimti prizinės vietos, važiavome linksmai praleisti laiką. Smagu, kad maršrutas buvo ne tik pilnas staigmenų, bet ir galėjome susipažinti su gražiausiomis Dzūkijos vietomis. Važiavau “Seres” slalome, pasijutau kaip vairavimo egzamine, išlipau visa drebėdama. Viską papildė smagios užduotys, susijusios su vietos kultūra. Pvz., reikėjo klumpėmis išminkyti miltus. Vėliau mus vaišino grikių duona, dzūkai buvo tikrai labai svetingi. Puikiai praleidome laiką ir gerai pasirodėme. Kituose etapuose rezultatas, manau, gali būti dar geresnis“, – po finišo kalbėjo E. Jakštytė. 

Už nugarų likę patyrusių lenktynininkų vedami ekipažai nusivylimo nejautė. Atvirkščiai – ralio meistrai, tarp kurių buvo lenktynių broliai Marius ir Karolis Kairiai, galėjo mėgautis smagia draugija ir įdomiomis užduotimis.

„Tai, kad nelaimėjome prizinės vietos, šventinės nuotaikos nesugadino. Važiavau su panelėmis iš Rokiškio, bendrą kalbą radome iš karto. Lenktynininkai daugiau mėgavosi renginiu nei pačia lenktynine dvasia. Laimėjimą lėmė ne tik lenktyniavimo įgūdžiai, bet ir to krašto istorijos žinojimas. Kitam etapui daugiau pasiskaitysiu apie to krašto istoriją. Buvo ir slalomo rungčių, kur jau patarėme merginoms. Negavome nei vienos kelio baudos. Jaučiu, kad iš mano pusės padaryta viskas teisingai“, – teigė patyręs automobilių sporto atstovas K. Kairys.

Taip pat šiame renginyje  buvo galima sutikti lenktynininkus Justą Simašką, Petrą Šiaučiūną, Paulių Novaką, Lietuvos ralio čempionus Giedrių Notkų ir Dalių Strižaną, Žaliojo kurso puoselėtojo, įmonės “Rubbintec” vadovą Martyną Jankauską, LR Seimo narę Editą Rudelienę.

Po pilno įspūdžių savaitgalio antrasis „Ladies go“ etapas numatomas liepos 23 d. Elektrėnuose- Vievyje, į kurį visi norintys galės registruotis jau artimiausiu metu www.ladiesgo.lt

Renginio organizatorių informacija

Komentarai

  • polkm
    prieš 38 minučių
    Liudijimas apie tai, kaip gavau paskolą iš dangaus patirties paskola

    geros dienos, ketinantis pareiškėjas, finansams, Mano vardas yra ALEX Marie. Aš esu Lietuvos pilietis, išvykstantis iš Jungtinės Valstijos, aš esu nekilnojamojo turto vystytojas iš Ajovos, Jungtinės Amerikos Valstijos, labai rekomenduočiau gauti paskolą, jei esate galvodamas apie bet kokius finansinius sprendimus arba pasiskolinti pinigų. Jie visada privertė mane jaustis taip, lyg būčiau vienintelis jų klientas, o atsakymų pateikimo laikas buvo neįtikėtinai geras. Noriu padėkoti jiems už puikų klientų aptarnavimą ir už gautas projekto paskolos lėšas 5 550 000,00 €.

    Jei jums reikia paskolos verslo, asmeninių, projektų, investicijų ir skolų konsolidavimo paskoloms, susisiekite su jais toliau nurodytu el. pašto adresu ir būtinai praneškite, kad aš jus nukreipiau.

    Susisiekite su jais šiandien.
    Paštas: contact@skyexperienceloan.com
    apsilankykite jų svetainėje: https://skyexperienceloan.com

Parašykite komentarą