Sportuojantys stiprina sveikatą ir garsina rajono vardą

Alytaus rajono gyventojai turi įvairių galimybių stiprinti savo sveikatą ir gyventi aktyviai – nuo nemokamų mankštų, atvertų mokyklų salių iki įvairių sporto projektų rėmimo. Fizinio aktyvumo veiklose dalyvauja šimtai gyventojų, tarp kurių yra ir Alytaus rajono vardą garsinančių sportininkų.

Sportuojant gerėja sveikata, užsimezga draugystės

Nemokamas mankštas rajono gyventojams jau 15 metų organizuoja Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras.

Vos prasidėjus naujiems metams rajone reguliariai mankštinasi daugiau nei 200 žmonių.

„Nepakankamas fizinis aktyvumas gali padidinti lėtinių neinfekcinių ligų, tokių kaip širdies ir kraujagyslių sistemos ligos, nutukimas, cukrinis diabetas, riziką. Geriausias būdas spręsti problemas – pamažu įtraukti daugiau judėjimo į savo gyvenimą.

Tad tereikia ryžtis ir prisijungti prie sportuojančios Alytaus rajono bendruomenės“, – ragina Alytaus rajono Visuomenės sveikatos biuro direktorė Jolanta Jakubauskienė.

Mankštas vedančios sveikatos priežiūros specialistės pasirūpina sportiniu inventoriumi. Jos tikina, kad reguliariai sportuojantys pajus naudą ne tik fizinei, tačiau ir emocinei sveikatai. Be to, pastebi, kad mankštose žmonės susidraugauja.

„Reguliari mankšta ne tik padeda palaikyti fizinę būklę, bet ir pagerina psichinę sveikatą, mažina streso lygį bei depresijos simptomus, skatina socialinį bendravimą ir padeda kurti naujus ryšius“, – patvirtina biuro direktorė J. Jakubauskienė.

Visuomenės sveikatos biuro mankštos vyksta pirmadieniais–ketvirtadieniais 13-oje rajono vietovių, kurių gyventojai pareiškė norą mankštintis: Dauguose, Eičiūnuose, Miklusėnuose, Punioje, Butrimonyse, Krokialaukyje, Dauguose, Santaikoje, Pivašiūnuose, Geniuose, Simne, Kumečiuose, Miroslave.

Sportininkai garsina rajono vardą laimėjimais

Alytaus rajono gyventojai džiugina sportiniais pasiekimais šalies ir tarptautinėse varžybose. Pernai sėkmingi metai buvo Simno sporto klubui „Ąžuolas“. Sportininkai nugalėtojų vardus iškovojo Lietuvos kaimų seniūnijų sporto festivalyje. Portugalijoje vykusiame Europos veteranų krepšinio čempionate (ESBA) „Albufeira'23 Open“ Lietuvos moterų 40+ amžiaus grupei atstovavę klubo „Ąžuolas“ krepšininkės tapo čempionėmis.

Rajonas didžiuojasi Lietuvai atstovaujančiais irkluotojais broliais Simonu ir Mindaugu Maldoniais iš Daugų. Mindaugui Maldoniui jau trejus metus atitenka geriausio Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojo titulas. Šių sportininkų laimėjimai motyvuoja rajono jaunimą užsiimti vandens sportu. Alytaus r. meno ir sporto mokykloje mokiniams vyksta baidarių irklavimo ir kanupolo sporto užsiėmimai. Pernai kanupolininkų komanda tapo tarptautinio turnyro „Alytaus taurė 2023“ jaunių grupės nugalėtojais.

Mokyklų salės – bendruomenėms nemokamos

Pernai Alytaus rajono savivaldybė skyrė lėšų 16-kai sporto projektų. Juos įgyvendino sporto klubai, kaimo bendruomenės, mokyklos, kitos organizacijos.

Gyventojai sportuoti gali švietimo įtaigų sporto salėse. Vietos bendruomenės nemokamai, kitiems nuomos mokestis – 0,04 Eur už kvadratinį metrą 1,5 val. Dėl galimybės sportuoti rajono mokyklos sporto salėje reikia kreiptis į švietimo įtaigą.

 

 

Alytaus rajono savivaldybės Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą